Prinsessen fylte 18 år allerede 21. januar, men først nå markeres dagen på skikkelig – først med festmiddag i regi av regjeringen på Deichman i Oslo torsdag kveld, så med slottsmiddag fredag.

I sin tale til jubilanten på Deichman trakk statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fram at prinsesse Ingrid Alexandra framstår som en person som kjenner seg selv og vet hva hun vil.

– Du står fram som en vanlig, uvanlig jente, sa Støre.

Han rådet prinsessen til å hegne om det vanlige.

– Gi mening til det uvanlige i ditt liv – at du en dag skal bli Norges dronning – ved å hegne om det vanlige. Vær den du er. Kjenn landet ditt, menneskene som bor her, livene vi lever, drømmene vi har, og frykten som vi kan føle på, sa statsministeren.

– Slik skaper du de båndene som knytter kongehus og folk sammen i nye generasjoner.

Prinsessen: – Veldig takknemlig

Prinsesse Ingrid Alexandra roste regjeringen for valget av Deichmanske bibliotek i Oslo i sin tale.

– Jeg vil gjerne starte med å si tusen takk for denne feiringen, sier prinsesse Ingrid Alexandra i sin tale.

– Takk til alle som har bidratt til å gjøre denne kvelden en opplevelse både for meg og for de som er her i dag. Jeg vil takke alle som har reist fra hele landet, fortsetter hun.

– Jeg er veldig takknemlig for at vi får være her på Deichman i kveld. Her kommer folk dag inn og dag ut for å låne bøker, jobbe med skole, og være sosiale. Jeg har selv vært her flere ganger, og det har blitt et så fint sted, sa prinsessen i sin tale under middagen.

Talen ble mottatt med stående applaus fra salen.

(©NTB)