Budstikka innfører bruker­betaling

Vi i Budstikka er opptatt av å levere god og grundig journalistikk, saker som er interessante, relevante og viktige for alle som bor i Asker og Bærum. Dette er ressurskrevende, og derfor har vi innført betalingsløsning på budstikka.no. Det gjør at vi kan fortsette å lage dyptgående journalistikk om nyheter, oppvekst, lokal handel og eiendom, kultur og sport. Og vi kan fortsette å formidle alt som skjer i regionen vår til alle våre lesere.

punkt1

Hvorfor innfører vi brukerbetaling?

Her kan du lese en artikkel fra budstikka.no med Intervju av redaktør Kjersti Sortland om hvorfor vi innfører brukerbetaling.

Les artikkel »

punkt2

Jeg er abonnent, må jeg betale noe?

Nei, du som er abonnent må ikke betale noe utover ditt abonnement. Du må derimot være innlogget for å kunne lese de lukkede sakene på budstikka.no. Det gjør du ved å gå inn på budstikka.no/logginn

Til logg inn »

punkt3

Må jeg registrere meg?

Ja, du må registrere deg dersom du ikke har gjort det tidligere, og logge deg inn. Da kan vi verifisere at du er abonnent hos oss.

Til logg inn »

punkt1

Hvordan registrerer jeg meg?

Det gjør du enkelt ved å klikke her: budstikka.no/logginn

Til logg inn »

punkt1

Kan andre i familien min også lese de lukkede sakene dersom jeg har abonnement?

Ja. Når du er logget inn på budstikka.no vil du oppe til høyre på siden se at det står «Del abonnementet ditt her». Derfra kan du dele abonnementet ditt med inntil fire familiemedlemmer (i samme husstand).

Del abonnement »

punkt1

Jeg har registrert meg, men husker ikke passordet mitt. Hva gjør jeg?

Gå inn på budstikka.no/logginn. Trykk på knappen «Har du ikke passord», så får du en SMS med en kode som gir deg tilgang til å lage deg et nytt passord

Til logg inn »

punkt1

Hvorfor er det ikke mulig å kun betale for den ene artikkelen jeg ønsker å lese?

Kjøp av enkeltartikler er foreløpig i liten grad prøvd i norske mediehus. Pr. i dag er det «+modellen» som benyttes av de fleste avisene. Leserne er opptatt av at det skal være enkelt. Ved en abonnementsmodell trenger man ikke å gjøre noe etter at man har etablert abonnementet. Men noen har etterspurt mulighet til å kjøpe enkeltartikler. Vi følger med på hvordan dette utvikler seg fremover.

punkt1

Hvorfor må vi betale? Dere har jo reklameinntekter?

Budstikka anstrenger seg hver dag for å lage god og vesentlig journalistikk fra Asker og Bærum. Denne journalistikken må finansieres, og vi tror ikke det er bærekraftig i lengden bare å basere oss på digital reklame.

punkt1

Hvor mye vil være lukket?

Det vil kunne variere noe, men normalt vil minimum 50% være tilgjengelig bare for abonnenter.

punkt1

Hvilket stoff vil være åpent?

Generelt vil de fleste hendelsesnyheter være åpne. Det samme med debatt og enkelte nyhetssaker. Men saker det ligger en del journalistisk arbeid bak og saker du bare finner i Budstikka, vil som hovedregel være forbeholdt abonnenter.

punkt1

Hva er aID?

aID er en identitetsløsning som brukes av over 70 lokalaviser. Les mer om aID her:

Om aID »

punkt1

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Ta kontakt med oss på marked@budstikka.no

pynt