Tid for vårpuss av båt!

 

Det første du bør gjøre er å gi båten en grundig vask. Benytt Båtvask, og rikelig med vann. Fastgrodd skitt og merker som ikke forsvinner kan behandles med Hempel Pre-clean eller International Super Cleaner.

 

Deretter rubbes skrog og overbygg skånsomt. Steder som er bleket av vær og vind må gjerne gis en ekstra omgang eller to. Rundt pullpit, rekkestøtter og andre beslag i metall kan det være lurt å bruke en tannbørste eller liten kost for å komme til. Det samme gjelder langs fenderlist og andre steder som er vanskelig tilgjengelig. Til rubbing av anbefaler vi Jotun Marine Rubbing, og Seajet Flytende Rubbing.

 

Når rubbingen er unnagjort og båten er helt ren er det klart for polering. Til plastbåter får du best resultat hvis du bruker Selaclean Båtpolish eller Hempel Custom Polish.

 

Synes du det er slitsomt å polere, eller hvis du har en stor båt, bør du investere i en poleringsmaskin dersom du ikke har dette.  Seajet Poleringsmaskin 1200W til kr. 649,- er et godt valg. Polér til båten blir skinnende blank, her er det kun din egen innsats som bestemmer resultatet. Forsegl med hardvoks etterpå med Selaclean Gelcoatforsegler eller lignende.

 

Før vi beveger oss inn i båten er det smart å sette inn alle gummipakninger og lister med silikon.

 

Når det gjelder innredning er det viktig at treverk behandles med riktig polering tilpasset tretype. Vi vet hva som passer til din båt. Spør oss!

 

Plastmøbler og puter tiltrekker seg lett skitt og smuss. Rengjør nøye med Liberon Møbelrens og poleringsull nr. 0000, før du legger på et beskyttende lag med Alanor Plastvoks. La dette sitte i et døgn og tørk over med en myk klut før møblene brukes.  Har du stoler, trekk og i tekstil bør dette impregneres. Vi har produkter fra Stabil og Star brite som er ypperlig til dette.

 

Sol, regn og sjøsprøyt tærer på kalesjen. Denne bør tas av og vaskes for seg selv og ikke sammen med resten av båten. Her anbefaler vi at du bruker Hempel Textile Clean. Legg på med en god børste, klut eller svamp. Bruk for all del ikke oppvaskmiddel da dette kan gi stygge skjolder. Kalesjen henges deretter opp til tørk før den impregneres. Vasker og impregnerer du årlig varer den minst dobbelt så lenge! Ruter vaskes grundig med svamp og mildt såpevann før de settes inn med ruterens. Husk silikon på pakningene rundt.

 

Da er det klart for stoffing av båten. Vi fører et bredt utvalg av bunnstoff fra ledende leverandører som Jotun, Hempel og International. I mange år har vi veiledet båtkunder med riktig valg av bunnstoff. Kom innom så finner vi sammen det som passer best til akkurat din båt.

 

Foruten bunnstoff behøver du:

Verneutstyr (maske, hansker og briller)

Skrape, pussepapir og slipemaskin

Rullekar, rull og pensler

Bokseåpner, rørerpinner

Maskeringstape og tildekkingsplast

Tynner og white spirit

 

 

Her er en nyttig film med tips og råd om stoffing av båt:

ÅPNINGSTIDER: Man-fre 07-20. Lørdag 09-18.