Hadde et halvt tonn usikret stein på henger: – Kunne gått riktig ille

TUNG STEIN: Sikringen av denne lasten imponerte ikke kontrollørene til Statens vegvesen da de gjennomførte kontroll i Bærumsveien ved Løkeberg Skole torsdag.

TUNG STEIN: Sikringen av denne lasten imponerte ikke kontrollørene til Statens vegvesen da de gjennomførte kontroll i Bærumsveien ved Løkeberg Skole torsdag. Foto:

Bilføreren håpet nok kontrollen skulle ta slutt mens han ventet på bussholdeplassen. Men tilslutt kjørte han - og ble stoppet.

DEL

Statens vegvesen gjennomførte en trafikkontroll med fokus på teknisk stand på kjøretøy i Bærumsveien ved Løkeberg skole torsdag formiddag.

En bil med en henger fylt med tung kantstein, ble dagens snakkis for kontrollørene.

– Han kom kjørende ned bakken fra Gjettum, men stoppet på bussholdeplassen midt i bakken. Der sto han lenge, kanskje i ti minutter. Tilslutt valgte han å kjøre, og ble vinket inn på kontrollplassen, forteller kontrolleder Roger Bølstad i Statens vegvesen.

LEST DENNE? Mistet lappen etter råkjøring i 40-sone i Asker 

Forsøkte å vente i busslomme

Bilføreren så sannsynligvis veivesenets uniformerte bil og kontrollører da han valgte å svinge av og vente i busslommen. Han skjønte kanskje hva som ventet.

– Hengeren var lastet med en tank som var sikret, men det var også rundt ti kantstein med en anslått vekt på rundt 50 kilo per stein. Disse var ikke sikret. Hengeren hadde også en overlast på rundt 200 kilo, manglet bremser og manglet lys, sier Bølstad.

LES OGSÅ: Kontrollerte beltebruk på busser: – Bra at de gjør dette 

Fatale konsekvenser

Med rundt et halvt tonn kantstein usikret på hengeren, kunne det «gått riktig ille», som Statens vegvesen meldte etter kontrollen.

– Faren i dette tilfellet er at lasten forskyver seg og faller av. Hvis en stein på 50 kilo skulle treffe noe eller noen, så ville det neppe hatt en lykkelig utgang. Å få en 50 kilos steinblokk på seg går sjelden bra, forklarer kontrollederen.

Hengeren ble avskiltet på stedet på grunn av tekniske mangler. I tillegg kvalifiserer den manglende lastesikringen til politianmeldelse.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Artikkeltags