Skip to main content

Statens vegvesen etter kontroll: – Resultatet er forferdelig dårlig

KONTROLLERTE: Statens vegvesen gjennomførte teknisk kontroll i Sandviksveien på Gyssestad tirsdag morgen.

Oppfordringen fra Statens vegvesen til bilførere er klar etter dagens kontroll på Gyssestad: Sjekk at lysene er i orden!

Tirsdag morgen gjennomførte Statens vegvesen en kontroll i Sandviksveien på Gyssestad, der lys var hovedfokuset.

Det gjennomføres jevnlige kontroller samme sted, men resultatet etter dagens kontroll er som det pleier; altfor mange slurver med å få orden på manglende lys.

Av 37 kontrollerte biler, fikk 29 kontrollseddel for manglende lys. Kontrollen varte i to og en halv time fra klokken 07.30.

– Resultatet er forferdelig dårlig, det er generelt mye feil på lys. Det virker som folk har sluttet å sjekke dette, sier inspektør hos Statens vegvesen, Pål Nylenna.

Et eksempel på hvor dårlig holdning noen bilister har til lys, beskriver han slik:

– Vi stoppet en bilfører i en kontroll for en ukes tid siden, da med manglende lys. Han ble også stoppet i dag med det samme manglende lyset. Han fortalte at han ikke hadde gjort noe med det fordi det hadde regnet, sier en lett oppgitt Nylenna.

LES OGSÅ: 146 biler vinket inn i storkontroll – 21 biler avskiltet 

Avskiltet

Inspektøren advarer også bilførere mot å kjøpe ulovlige LED-lyspærer som lyser mye sterkere enn bilens originale lyspærer.

– Det er mange ulovlige lys på markedet, folk vil ha sterkere og bedre lys. Men det går utover andre trafikanter som blant annet kan bli blendet, sier Nylenna.

I tirsdagens kontroll, ble også én bil avskiltet på grunn av manglende forsikring. Én annen hadde ingen bremser på tilhengeren, men fikk lov til å kjøre til nærmeste verksted.

– Vi ser at det er behov for slike kontroller og kommer til å fortsette med det, slår Nylenna fast.

LES OGSÅ: 17 bilister fikk påpakning i kontroll på Slemmestadveien

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.