– Gjengangeren er støy fra russ, sier operasjonsleder Line Skott i politiet.

I vårt område er det Holmen, Solliveien og Eiksmarka som er loggført i politiets operasjonslogg natt til nasjonaldagen.

– På Holmen kom det telefoner fra personer som bodde i nærheten av både Holmen fjordhotell og Holmen senter. Vi hørte russen godt i bakgrunnen på telefonen, sier Skott.

Patruljen som kom til stedet har i sin tilbakemelding omtalt støynivået som høyt, men at det gikk greit å gi pålegg om å dempe musikken. I tillegg ble bussene bortvist fra stedet.

– Vi pratet med alle bussjefene på stedet, og bortvisningene ble etterkommet, sier Skott.

Hester ble skremt

I Solliveien i Asker ligger det flere staller, og innringere til politiet fortalte om skremte hester som ikke satte pris på dunkende russemusikk fra bussene som kjørte opp og ned i Solliveien.

– På p-plassen ved Solli var det relativt rolig fra de ti bussene som sto der da vi kom. De fleste skrudde av musikken da de så blålys, forteller Skott.

TALER PÅ TORGET: Slik forbereder Mie (18) 17. mai-talen i Asker

Hun legger til at russen var samarbeidsvillige.

– Vi forholder oss til bussjefene, de får ansvar for å kontrollere de jevnaldrende de er sammen med, sier Skott.

En russ som var såpass beruset at han lå igjen i grøfta da alle russebussene hadde kjørt fra stedet. Ambulansepersonell tok en sjekk av gutten, og avgjorde at det var forsvarlig å kjøre ham hjem til foreldrene.

Skilt og dekk

I Vollsveien på Eiksmarka stanset politiet en russebuss, etter å ha fått melding om at den hadde utført skadeverk ved YX-stasjonen like ved Griniveien-krysset.

– Patruljen fant blant annet en ødelagt benk. Inni bussen ble funnet «en del» bildekk og trafikkskilt. Russen fikk beskjed om å rydde opp etter seg, sier Skott.

LES OGSÅ: 56 personer i russebuss med plass til 31 - mistet skiltene

Det var også mange personer på bussen, noen som kan tyde på at det var for mange om bord. Men siden politiet ikke kunne bekrefte hvem som var om bord under kjøring be det ingen reaksjon for den mulige overlasten.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen