Gullgutten feiret med middagsrester

GULLGUTT: – VM-gull er stort, smiler Ståle Sandbech.FOTO: TORE GURIBY

GULLGUTT: – VM-gull er stort, smiler Ståle Sandbech.FOTO: TORE GURIBY

Middagsrester, et glass rødvin og noen late dager i Spania ble feiringen for verdensmester Ståle Sandbech.

DEL

Belset-gutten har tatt sølv i OL og to ganger sølv i X-Games. Det siste for en drøy uke siden. Fredag ble sølv-Ståle endelig gull-Ståle da han var best av alle i Big Air i VM i Sierra Nevada.

– VM-gull er stort. Det er gøy å kunne stå på toppen. Mest av alt er jeg fornøyd med kjøringen min. Jeg bare koste meg, sier 23-åringen som rangerer VM-gullet høyt.

– Det var et par store navn som jeg hadde håpet skulle være med som manglet. Hadde de vært med så hadde jeg rangert det høyere. Men flere av de beste var med, som Marcus Kleveland og Sven Thorgren.

Gullgutten forteller at feiringen ble temmelig beskjeden.

– Vi bodde på et litt øde hotell og kom sent hjem. De holdt igjen noen rester fra buffeten og jeg fikk et glass rødvin. Det passet for så vidt greit, sier Sandbech som nå nyter et par dager i Spania før han reiser til USA for foto og filming i en uke.

LES OGSÅ: Sandbech tok VM-gull i Big Air

Lang vei tilbake

Sesongen startet med kneskade og endte med gull.

– Jeg klarte å komme meg i siste liten, smiler Sandbech og innrømmer at det har vært en spesiell sesong.

– Jeg har aldri vært skadet før – i alle fall ikke av det kaliberet som jeg var nå. Det var en litt treg start, jeg trodde det skulle være enklere å komme tilbake. Knærne kom seg fort, men så er det også balanse, styrke, selvtillit og ikke være redd for triksene. Det tok litt lengre tid enn jeg trodde.

LES OGSÅ: X-Games-gullet glapp for Sandbech – men sikret sølvet

Sandbech beskriver at han har fått mindre forberedelser og kastet seg rett inn i konkurranser. Nå er følelsen tilbake og selvtilliten på plass.

– Nå holder jeg det gående og kjører på, sier gullgutten som reiser til USA for en ukes fotooppdrag med Oakley.

Mye filming og fotoshoots. Prøve

– Det blir en litt roligere uke nå, så får ledd og alt en liten pause. Så skal jeg være med i NM, sier verdensmester Ståle Sandbech.

Artikkeltags