17. mai-feiringen ved Storøya skole har blitt stadig større de siste årene på grunn av tilflytting. Det første året var det 70 elever, mens det i år var 480 elever. Blant dem som koste seg i finværet var Filippa Angel (8). Hun sto i køen for å bli kastet på med svamp, og den køen var nesten lenger enn for dem som skulle kaste.

LES MER: Full blås for Peder og Co.

– Dette var morsomt. Det er ikke vondt. Noen ganger kom vannet inn under, men det var heller ikke skummelt, sier hun.

Bak spakene og medansvarlig for svampekastboden var tidligere toppalpinist Lasse Kjus. Som forelder til en tredjeklassing var han med å bidro i år.

Bildeserie

Se bildene fra Storøya, Eiksmarka og Høvik skoler

 

– Det er veldig hyggelig å være med å ta i et tak. Med svampene er det sånn at hvis det er fint vær må man være bøttebærer, og da slipper man å være blink. Det er veldig mye bedre, sier Kjus med et smil om munnen.

 

Stort trykk

Leder Katrine Kolberg i 17. mai-komiteen ved Storøya skole anslår at det var rundt 2.000 mennesker innom feiringen 17. mai. De har merket at trykket er stort.

– Til tross for det har det gått veldig bra. Vi gikk rundt med kaffesekker og brus og is i frysebager. Én forelder i 2. klasse kom med ideen om å leie inn aggregater til neste år for å få opp flere utsalg, sier Kolberg.

LES MER: Eks-major styrer flaggborgen på Eiksmarka

Hun synes det er veldig koselig at også barnehagen har slengt seg med på feiringen til skolen.

– Så er det også mange fra Snarøya skole som har kommet opp. Vi har jo et flott lekeområde her, sier Kolberg.

Hun synes dugnadsånden blant foreldrene har vært fantastisk, både før og underveis arrangementet. Det er tredjeklasseforeldrene som har ansvaret for skolens 17. mai-feiring.

– Da vaktlistene ble sendt ut godtok alle å bidra. Jeg er kjempestolt av den gjengen som har stått på her, forklarer hun.

Ønsker større tog

Siden hun nå gir stafettpinnen videre til neste års tredjeklasseforeldre på Storøya har hun et ønske om hvordan feiringen blir i fremtiden. Kolberg tror det hadde vært fint å samarbeide i større grad med de andre skolene i området.

– Jeg synes det hadde vært fint med et felles 17. mai-tog for alle skolene her ute. Vi har korpset for Snarøya og Storøya, og vi kan bruke Nansenparken. Fornebu og Storøya er et nytt område, og da er det fint med nye tradisjoner vi kan skape sammen, sier hun.