– Det er kjedelig å finne den igjen her i den tilstanden. Gravemaskinen ble oppgradert for 100.000 kroner for bare 14 dager siden, sukker John Kåsastul i Notodden graving og transport AS, som leier gravemaskinen på permanent basis.

Gravemaskinen er til vanlig i daglig drift ved energiverket på Notodden. Denne var plassert på en plass langs jernbanelinjen, et par hundre meter fra adressen hvor de andre gravemaskinene og lastebilen sto.

– Den ble fraktet vekk på en gul lastebil søndag kveld. En nabo så at den ble hentet, forteller John Kåsastul i Notodden graving og transport AS, som leier gravemaskinen på permanent basis.

– Vi er et ganske nystartet firma, og dette skaper trøbbel og irritasjon. Vi bruker den daglig, og nå har vi stått uten i to dager, forteller han.

 

Totalt  tre gravemaskiner og en lastebil ble funnet i Markalleen på Stabekk tirsdag ettermiddag. 

– Det var etterforskning i saken som førte frem til funnet, forteller operasjonsleder Marianne Heidenstrøm hos politiet.

Avhør på stedet

Én person avhøres ifølge politiet på stedet ved 13.30-tiden.

– Avhøret vil vise hvilken rolle vedkommende har, kommenterer Heidenstrøm.

Ved 14.35-tiden kom tre bergingsbiler til stedet.

– De skal ta med seg tre minigravere og én mindre lastebil, sier Heidenstrøm.

Arbeidet medfører noen utfordringer i trafikken, fordi bergingsbilene må benytte deler av veibanen til jobben. Politiet dirigerer bilister og syklister forbi stedet mens arbeidet foregår.

Klokken 15.33 kan operasjonsleder Per Ivar Iversen fortelle at det foreløpig ikke er noen pågripelser i saken.

Les flere nyheter i hendelsesloggen