Skip to main content

Tips fra bensinstasjon løste kidnappingssak

To menn i 30-årene er siktet for grov frihetsberøvelse etter at en bil med en 14-åring ble stjålet i Drammen tirsdag. Et tips fra Bærum løste saken.

Et tips om at bilen var sett på en bensinstasjon på Stabekk i Bærum førte til at bilen med de to mennene og 14-åringen ble stanset ved Tranby noen minutter senere, ved 16.45-tiden.

– Tipset var viktig for politiet. Våre patruljer tok oppstilling langs E18. Da bilen kom forbi kunne vi etter hvert stanse den på Tranby, sier politiadvokat Kjell Are Strøm i Sør-Øst politidistrikt.

Satt alene i bilen

Politiet drev en intensiv jakt på bilen tirsdag etter at den ble stjålet i Drammen litt før klokken 12 tirsdag. 

Foreldrene var da innom en dyreklinikk i Drammen med et dyr, og sønnen på 14 gikk ut for å vente i bilen.

– En av mennene satte seg inn i bilen og kjørte vekk, mens 14-åringen satt i baksetet. Underveis kom den andre mannen også inn i bilen, forteller Strøm.

Etter pågripelsen kunne en fysisk uskadet gutt gjenforenes med sine foreldre på politistasjonen i Drammen.

– Han var tydelig preget av hendelsene og er i dag, onsdag på et tilrettelagt avhør for å forklare hva som skjedde underveis, sier politiadvokaten.

Ifølge Drammens Tidende tror politiet gutten er et tilfeldig offer.

– Dette er en sjelden og veldig alvorlig hendelse. Ingenting tilsier at de skal ha kjent hverandre på forhånd, dette virker tilfeldig, sier politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til dt.no.

Også siktet for grovt ran

Det ble tatt blodprøve av de to mennene for å kartlegge om disse var ruset. En av dem ble avhørt tirsdag, den andre avhøres onsdag.

– En av mennene er også siktet for et grovt ran lørdag, da en kvinne opplevde at mannen satte seg inn i bilen hennes i Drammen. Hun ble truet til å kjøre til en minibank for å ta ut penger, men klare å komme seg unna. Etter det drev vi en intensiv jakt på denne personen, sier Kjell Arne Strøm. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.