Skip to main content

Stabæk vant nervepirrende toppkamp

STERK SEIER: Andreas Killingstad (i midten) jubler over å ha fastsatt sluttresultatet til 5-2-seier til Stabæk. Til venstre Bjørn Buskqvist. Til høyre Fredrik Randsborg.

Stabæk har fortsatt ikke avgitt poeng i eliteserien bandy. Men det var nervepirrende lenge i bortemøtet med tabelltoer Solberg lørdag.

SOLBERG - STABÆK 2-5 (1-0)

FØLG SOLBERG - STABÆK FRA KL. 16.00

Stabæk har ikke avgitt et eneste poeng så langt i årets eliteserie og hadde utrolig 91-18 i målforskjell etter åtte kamper. Solberg var nummer to på tabellen og hadde spilt to uavgjorte og tapt en kamp.

Lørdagens serierunde er den niende og etter denne er serien halvspilt. Med seier i lørdagens kamp mot Solberg skal det svært mye til om noen skal kunne ta igjen "De Blaa".

LES OGSÅ:

Full krise på Høvik, kunstisen sprekker opp

Komfortabel seier for Stabæk

 

1. omgang

Det var hjemmelaget som kom best igang i toppkampen. Etter 17 minutters spill sendte Sondre Bratvoll Kristoffersen Solberg i ledelsen 1-0.

Stabæk hadde ballen mest, og stanget og stanget mot Solberg-forsvaret.

I det 40. minutt driblet Eirik Johnsen seg helt igjennom for Solberg. Stabæks målvakt gjorde en kjemperedning og sørget for at ikke Solberg øket ledelsen.

 

2. omgang

Stabæk fikk en drømmestart på 2. omgang. Bjørn Buskqvist mottok en lang pasning fire minutter ut i omgangen. Toppscoreren gjorde ingen feil alene med keeper og satte inn 1-1.

Stabæk hadde flere muligheter til å ta ledelsen. Istedet var det Solberg som igjen tok ledelsen da Alexander Johnsen scoret 2-1.

Åtte minutter senere utliknet Stabæk på en corner. Christian Randsborg banket inn 2-2.

Åtte minutter før slutt tok Stabæk ledelsen for første gang i kampen. I kamp med Solbergs forsvarsspillere og målvakt klarte Nikolai Rustad Jensen tilslutt å krangle ballen i mål til 2-3. To minutter senere fikk Christian Randsborg ballen, avansert langt fremover banen før han øket Stabæks ledelse med et godt skudd i hjørnet.

På overtid fastsatte Andreas Killingstad sluttresultatet med et godt skudd til 2-5.

 

- Veldig deilig

- Veldig deilig, sier tomålsscorer Christian Randsborg om at Stabæk tilslutt klarte å hale i land seieren.

- Det er litt rotete til tider. Vi fikk ikke spillet helt til å sitte, men Solberg gjør en veldig bra kamp. Vi sliter alt vi kan i hele kampen. Tilslutt kom vi inn i det og det var veldig befriende, sier superveteranen som spiller sin 14. sesong i eliteserien for Stabæk. 

Randsborg innrømmer at det hakket lenge for Stabæk lørdag.

- Vi fikk til lite av det vi hadde planer om. Men det er ekstra morsomt med sånne kamper, selv om vi ikke helt fikk spillet til å sitte.

 

- Årets tøffeste

– Det var en tøff kamp, jeg må si det. Det er den tøffeste motstanden vi har hatt så langt i år, kommenterer Stabæk-trener Anders Christensen og fortsetter: 

- Når vi vinner tilslutt er det kjempegøy at var en tøff kamp. Når vi endelig får motstand kan vi ikke henge med hodet. Da må vi benytte muligheten til å lære noe av det, sier treneren.

 

Solberg 2 (1)

Stabæk  5 (0)

Bandy, eliteserien menn

Mål: 1-0 (17.) Sondre Bratvoll Kristoffersen, 1-1 (49.) Bjørn Buskqvist, 2-1 (62.) Alexander Johnsen, 2-2 (70.) Christian Randsborg, 2-3 (82.) Nikolai Rustad Jensen, 2-4 (85.) Christian Randsborg, 2-5 (90.) Andreas Killingstad

Tilskuere: 135 på Solbergbanen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.