Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Stabæk-spiller vant alt: – Det var vel rent bord

GULLGUTT: – Nå er jeg tørst, utbrøt årets spiller, Nikolai Rustad Jensen (i midten). Han og de andre Stabæk-guttene satset på å ta gull på banketten også. Til venstre: Petter Løyning. Til høyre: suksesstrener Nikolay Hauger.

25 landskamper, 50 mål og kåret til årets spiller. Ikke rart Nikolai Rustad Jensen hadde et stort vegg-til-vegg-glis under gullhjelmen.

Champagnebandy da Stabæk ble norgesmestere

– Det er vel rent bord, det, sier han og fortsetter:

– Det er en ære å få prisen årets spiller. En ting er å være god bandyspiller. Det er det også mange andre som er. Men å bli stemt frem setter jeg utrolig stor pris på. Det er et tegn på at jeg gjør noe riktig, sier Rustad Jensen.

Toppscoreren synes Stabæk spilte strålende bandy i 1. omgang.

– Det klaffet. Når det klaffer for Stabæk er det ikke mange som klarer å stå imot. Det er fantastisk moro å gå gjennom sesongen ubeseiret – det er det ikke mange som har gjort. Kjempekult og fullt fortjent, vi har vært outstanding i hele år.

Snart seriestart

Rustad Jensen jobber i shipping ved siden av bandyen.

– Det tar tid. Det har ikke vært mange minutter i sofaen før bandytreninger og kamper i år. Det går akkurat rundt, med kjæreste hjemme.

Årets spiller slår fast at han har lyst på flere bandy-år.

–Så lenge jeg føler det er verdt det, så kommer jeg til å fortsette å spille bandy. Jeg ser ikke noe ende ennå, kommenterer toppscoreren som dessuten spiller fotball for Stabæk 3 i 5. divisjon.

– Stemmer! Vi har seriestart 15. april.

– Nå er jeg tørst!

Fotballtrening blir det imidlertid ikke mye av for bandykongen.

– Fotball ligger naturlig for oss Stabæk-gutter vettu. Det er bare hobby med alle gamle kompiser fra barne- og ungdomsskolen. Det er rett og slett bare for å holde seg i form.

Også toppscoreren satset på gull på gullfesten.

– Nå er jeg tørst! Jeg klarer nesten ikke stokke ordene når jeg snakker. I fjor var det kjedelig på banketten, i år tror jeg det blir litt annen stemning.

God defensiv og fine mål

Trener Nikolay Hauger mener 1. omgangen i finalen antagelig var årsbeste.

– Nå er jeg veldig glad. Det var moro at vi klarte dette mot Solberg. Guttene spilte fantastisk fint og  1. omgang var noe av det beste jeg har sett. Det var gøy å få til det i en finale. I 1. omgang var vi utrolig gode defensivt og scoret mange fine mål. Vi kunne scoret flere også. Jeg er skikkelig stolt og glad, oppsummerer Hauger som naturligvis også er stolt over å gå gjennom en sesong uten å tape en kamp.

– Det har vært et veldig inspirerende år. Mange unge har tatt steget opp og vi har flere rutinerte som byr på seg selv og som vil lære bort.

Nikolay Hauger har ni bandy-gull som spiller og ett som spillende trener. Lørdagens gull var hans første som kun trener.

– Vi har lagt ned mange timer sammen. Dette smaker utrolig godt, jubler Hauger.

Kampfakta  

Les flere artikler