Skip to main content

Stabæk-smell i NM-finalen

JEVNT: Det ble aldri spennende i finalen mellom Ullevål og Stabæk torsdag kveld, til det var Oslo-laget for gode.

BERGBANEN (Ullevål - Stabæk 7-1) Stabæk scoret først, men gikk på storsmell i juniorenes NM-finale i bandy.

Stabæks juniorgutter i bandy møtte torsdag kveld Ullevål til NM-finale på Bergbanen. De klarte i likhet med seniorlaget å komme seg til finalen i år.

LES MER: Stabæk er klare for NM-finalen – møter serietoer Solberg

Sist møte i serien endte 2-2 mellom lagene, noe som bar bud om en jevn finale. Det var også nummer én (Stabæk) og nummer to (Ullevål) fra seriespillet som barket sammen.

Det var lenge jevnt, men det røynet på mot slutten for Stabæk. Dermed tapte de hele 1-7.

– Vi møtte et veldig godt lag, og det visste vi på forhånd. De er veldig jevngode, og har veldig mange gode skøyteløpere. Vi blir litt mer avhegig av enkeltprestasjoner, og det er det vi ser i dag. De er mye mer på enn oss i dag, men det er viktig å si at resultatet ikke sier noe om kampen overhodet, sier Stabæks Axel Øverby.

– Vi må ta en sjanse og stille laget høyt for å få noen mål. Så har de utrolig mye flyt på slutten der. Skudd fra død vinkel som går i krysset. De skal likevel ha  for at de var mye bedre enn oss i dag, fortsetter Øverby.

Han får en ny sjanse allerede lørdag, når han sammen med Stabæks seniorlag spiller NM-finale mot Solberg. Fritjof Schmidt, som også spilte juniorfinalen, er i tillegg med som reserve i troppen.

– Solberg har vært veldig av og på. Vi spilte 1-1 mot dem på Vassenga, og da kunne det vippet begge veier. Vi hadde ganske kontroll på dem på Stabæk-banen. Vi håpet på å få dem, og du merker i garderoben at gutta har lyst til å møte Solberg, og det er dem vi måler oss mot, sier Øverby.

Stabæk åpnet best

De første 20 minuttene av kampen startet nervøst fra begge lag og verken Ullevål eller Stabæk maktet å ta tak i kampen. Sjanser var det heller ikke spesielt mange av.

Etter 25 minutter spratt ballen rett vei for Stabæk-spillerne inne i Ullevål-feltet. Oscar Bache Semb rundet keeper elegant og satt 1-0 etter pasning fra Markus Kildahl.

LES MER: Bandysporten i fare

Tre minutter senere fikk Ullevål straffe. Den satt Sigmund Karlseng sikkert inn til 1-1 og lagene var like langt.

37 minutter ut i kampen fikk Ullevål nok et straffeslag, og det satt Emil Ågren i mål til 2-1 for vertene på Bergbanen.

Så var det Stabæks tur til å få straffe, men i motsetning til Ullevål ble det ingen scoring for gjestene fra Bærum.  Dermed sto det 2-1 til pause.

Ullevål tok over

Begge lag startet 2. omgang med et par gode sjanser, men målene lot vente på seg.

72 minutter var spilt da det ble ny jubel for Ullevål. Lasse Killingmo var sikker og banket ballen i hjørnet til 3-1 til vertene. Vondt ble til verre da Stabæk mistet ballen i forsvar etter 74 minutter. Sigmund Karlseng utnyttet feilen og satt 4-1 til Ullevål.

Etter 81 minutter fikk Ullevål sin tredje straffe for dagen, og den satt Karlseng sikkert i mål til 5-1 og 6-1 kom etter 83 minutter ved Emil Ågren. Da Stabæk hadde gitt opp fullstendig kom 7-1 ved Jesper Sagen etter 87 minutter.

Dermed tapte Stabæks juniorgutter årets NM-finale.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.