Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Stabæk-seier i spennende sluttspillfinale mot Høvik

GULLVINNERE: Stabæks gullvinnere i bandy 2018.

Det så komfortabelt ut for Stabæk - men Høviks andreomgang sørget for en vanvittig spennende avslutning på sluttspillfinalen fredag kveld. Til slutt kunne dog Stabæk juble etter å ha halt i land seieren.

HØVIK - STABÆK 3-4 (0-4)

– Dette er kjempegøy, og veldig deilig selvfølgelig. Det har vært jevnt mellom oss gjennom hele serien, så det kunne gått begge veier i dag. Vi er fornøyde med førsteomgang, men i den andre gjør vi det altfor spennende, synes jeg. Men jeg er utrolig glad for at vi dro det i land til slutt, smiler Stabæks Lene Skrettingland, som scoret to mål mot Høvik, rett etter kampslutt på Frogner Stadion fredag.

For i finalen, mellom det som er Norges to beste lag, så det nemlig så bra ut for Stabæk til pause. Etter en førsteomgang der laget fra Stabekkbanen var mest effektive og ledet  4-0, kom Høvik voldsomt tilbake i den andre omgangen, og reduserte tre ganger. Sluttspurten var dog akkurat ikke nok - Stabæk vant finalen 4-3, og seriemestrene tok med det også sluttspillet.

– Joda, vi leder med fire til pause. Men dette er bandy, alt kan skje, sier Skrettingland.

– Jeg synes som sagt vi spiller en bra førsteomgang, men vi slipper dem alt for mye inn i kampen etter pause, og skyter bort ballen når vi får den, i stedet for å holde den i laget. Det straffer seg. Jeg er litt lettet akkurat nå.

Betyr det litt ekstra å slå naborivalen?

– Absolutt. Og de er jo et veldig ungt lag, som blir bedre for hvert år. Vi blir eldre og eldre. Vi merker det. De er raske på skøyter, ler hun videre.

LES OGSÅ: Stabæk i fire bandyfinaler - tapte den første

I Høvik-garderoben var stemningen naturlig nok mer skuffet etter kampen.

– Det er vanskelig å sette ord på dette, men det er jo kjipt akkurat nå. Kanskje spesielt fordi jeg opplever at den første scoringen burde vært avblåst da ballen var ute av banen før den ble slått inn igjen, og skuddet så gikk i mål. Men vi kjemper på, og viser at vi er sterke hele veien ut, sier Høvik-kaptein Sandra Follesø - også hun tomålsscorer i kveld.

– Rutinen påvirket

Men det var altså kun Stabæk som scoret før pause, selv om den første omgangen begynte jevnt - da den først kom i gang. Til tross for at forholdene virket gode, var det nemlig noen problemer med isen som gjorde at kampen ble utsatt i halvannen time.

Begge lag hadde avslutninger i løpet av de første to minuttene, men virkelig action ble det først etter 18 minutter. En langpasning havnet til slutt hos Stabæks Christine Røde Brenne, som pirket ballen over streken. På tross av store Høvik-protester - lagets spillere mente altså at ballen hadde vært over dødlinjen - valgte dommerne å godkjenne målet. Stabæk ledet 1-0.

Åtte minutter senere skulle det stå 2-0 til Stabæk. En corner fra Siri Anne Stette fant Skrettingland, som smalt ballen høyt og hardt i mål.

Og bare fire minutter senere fikk Stabæk sin 3-0-scoring - skjønt, om man ikke visste bedre kunne det nesten virke som en reprise av 2-0. En corner fra Stette fant Skrettingland - som smalt inn ballen på samme måte som ved det andre målet.

LES OGSÅ: Ny hel-lokal bandyfinale for damer

–  Det er veldig morsomt å score to mål. Vi hadde egentlig ikke planlagt å ha meg som cornerskytter i dag, men da jeg satte den første kunne jeg like godt prøve en gang til. Og det gikk jo bra, ler Skrettingland.

– Vi kommer oss ikke helt i gang. At kampen blir utsatt i halvannen time gjør at vi blir litt satt ut. Jentene er ikke like rutinerte som det Stabæk er. Vi var klare til å gå på isen med fullt kjør, og så får vi vite at kampen er utsatt. Da blir man litt satt ut i hodet. De vinner på at de er mer rutinerte. Og bedre på å skyte, sier Sandra Follesø.

Hun får støtte i sitt syn på rutinens viktighet fra Stabæks Skrettingland.

– Vi prøvde å ikke la det gå inn på oss. Det er lett å gå litt ned i kjelleren når det blir sånn. Men der har vi alderen igjen, rutinen kommer til syne, sier hun.

 

CORNERSUKSESS: I sluttspillfinalen scoret Stabæk to mål etter corner fra Siri Anne Stette og avslutning fra Lene Skrettingland. Her slår Stette en corner i andre omgang - som ikke endte i scoring.

Sluttspurt

Etter 3-0-scoringen hadde både Sandra Follesø og Laura Follesø gode muligheter for Høvik, uten å få hull på byllen. Det gjorde derimot Stabæk - på overtid av første omgang, da Røde Brenne scoret sitt andre, fra skrå vinkel.

Høvik virket imidlertid å være fast bestemte på å ikke gi opp. Rett ut fra startblokken i andre omgang kom Ingebjørg Kvaal Knutsen til to gode muligheter - uten å få ballen i nettet.

Men den første reudseringen skulle komme. Sandra Follesøs avslutning etter en snau time snek seg forbi Stabæks målvakt Stine Lillejord. Og samme Follesø satte sitt andre for kvelden på straffe, da hun hamret ballen i mål til 2-4.

Stabæks Lene Aamodt var nære ved å punktere kampen da hun hamret ballen i tverrliggeren rett etter dette. Men, i stedet for avgjørelse, fikk vi ekstra spenning. Fem minutter før slutt vant Høviks Ellen Fougner Arnesen ballen, fyrte løs - og scoret.

Høvik var bare ett mål bak - og trykket på de siste minuttene. Men utligningen kom ikke.

Stabæk halte seieren i land. Selvsagt til store jubelscener - og skuffelse hos Høvik.

– Men vi har gjort en bra sesong. Vi slo jo blant annet Stabæk i den første kampen oss i mellom i serien. Vi er kjempefornøyde med sesongen sett under ett. Mange av jentene har jo vært i Kina og spilt VM også, sier Sandra Follesø.

LES OGSÅ: Her svever jentene på rosa bandyskyer

Årets spiller

Etter kampen var det utdeling av diverse priser - i tillegg til sølv- og gullmedaljene. Blant prisene som ble delt ut, var «årets spiller», som i år gikk til Lene Skrettingland.

– Det hadde jeg ikke trodd. Det er kjempegøy, og en stor ære. Jeg må takke alle som synes jeg var verdt det. Jeg er forsvarsspiller, så jeg er jo ikke så mye frempå, men det er kjempehyggelig å bli lagt merke til likevel, sier Skrettingland.

KAMPFAKTA  

Les flere artikler