Skip to main content

Stabæk-kapteinen: – Det er fantatisk deilig!

NORGESMESTERE: Anders Christensen (fra venstre), Jan-Olav Løyning og Nikolai Rustad Jensen applauderte for seg selv og resten av Stabæk-laget på Frogner stadion lørdag kveld.

Magnus Høgevold tok sitt åttende NM-gull. Han ser ikke bort fra at han går for rekorden.

– Vi har kjempet for å vinne NM i år etter at vi tapte i fjor. Det er fantastisk deilig å ta det nå.

Vi spiller en kjempebra 1. omgang. Det var noe av det beste vi har gjort i år. 2. omgang ble rotete, jeg tror vi synes vi har seieren i lommene. Da faller man litt ned. Da er de like gode som oss. Vi hadde egentlig avgjort det i 1. omgang. Da var det bare å holde ut i 2. omgang, sier Stabæks lagkaptein som altså tok sitt åttende gull. 

– Det er like moro fortsatt. Jeg vet at keeper-Lars har flest med 11, jeg får se om jeg orker å holde på så lenge.

LES OGSÅ: Stabæk-spiller vant alt: – Det var vel rent bord

I tillegg gikk Stabæk ubeseiret gjennom sesongen.

– Det har vi ikke gjort tidligere i min tid. Det var ett av målene vi hadde før sesongen også. Det var veldig deilig å klare det. Nå blir det bankett. Vi pleier å ta gull på banketten også, smiler Høgevold.

– Det er helt fantastisk, sier Anders Christensen som tok sitt sjette gull.

– Det er like moro å vinne hver gang. Vi var veldig skuffet i fjor, nå har vi tatt grep i år og får betalt.

Usikker veteran

Han kaller reisen gjennom sesongen for fantastisk.

– Vi begynte reisen da vi tapte mot Ready i finalen her i fjor. Da gikk det en fanden i hele klubben. Styret hentet inn Jonas Holgersson som mentor og Nikolay Hauger og Kjetil Jensen som trenere for å få en liten ny start. Så har vi jobbet knallhardt siden da. Vi har virkelig blødd for denne gullmedaljen. Jeg unner alle dette.

Christensen forklarer at svenske Jonas Holgersson har kommet inn i Stabæk med litt nye tanker.

– Det kan være greit i en klubb som Stabæk som har vunnet så mye. Da kan man fort gro seg litt til. Det har ikke vært noe revolusjonerende, men litt bevisstgjøring på en del ting i spillet som man er avhengig av for at det skal bli bra.

LES OGSÅ: Stabæk bandys Magnus (29) er lege og lagkaptein

Veteranen Christensen er jurist og sier han er litt usikker på om han går for en ny sesong.

– Jeg vet ikke. Jeg tror det blir vanskelig å gi seg. Jeg har tenkt litt på det gjennom sesongen. Det har blitt morsommere og morsommere på hver trening. Man må spille mens man har sjansen. Man har alle kompisene sine her. Nå er jeg bare så glad. Akkurat nå kunne jeg gjerne begynt å trene igjen i morgen.

– Det er en så fin gjeng å være del av. Jeg har alle bestevennene mine på laget. Og føler at jeg får veldig mye igjen for å bruke mye tid på dette.

Kampfakta 

Les flere artikler