Skip to main content

Stabæk bandys Magnus (29) er lege og lagkaptein

LEGE OG BANDYSPILLER: Magnus Høgevold er kaptein på Stabæk Bandy, og en av lagets mest sentrale spillere. Han er også kirurg, og det hender at han må lappe sammen Jan-Olav Løyning eller noen av de andre lagkameratene. I kveld spiller de to og resten av Stabæk-laget NM-finale mot Solberg. FOTO: TRINE JØDAL

Magnus Høgevold (29) er ikke bare kaptein og en av Stabæk Bandys viktigste spillere. Han lapper også sammen lagkameratene ved småskader.

HER KAN DU LESE REFERAT FRA NM-FINALEN

– Så lenge det er snakk om småskader og slikt, er det ikke noe problem. Jeg kan godt sy et par sting eller noe slikt, hvis det er behov for det, smiler Høgevold.

For når Stabæks bandyhelter sklir ut på isen på Frogner stadion i kveld for å forsøke å hente hjem NM-gullet, har kirurgen også et ekstra blikk hvis lagkameratene skulle bli skadet. Han er nemlig kirurgisk assistentlege ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo.

– Det er egentlig en utdanningsstilling på ortopedisk seksjon. Jeg utdanner meg for å bli spesialist, sier han.

Han innrømmer at spillerne på laget av og til kommer bortom for en kjapp konsultasjon. Men han er rask med å sende dem videre i systemet hvis det er behov for det.

– Jeg kan godt gjøre en grovvurdering. Men er det større ting, må de gjennom det vanlige systemet, sier 29-åringen.

LES OGSÅ:

Ulikt hvor mye man tåler

Han forteller at det er blitt færre skader de siste årene. Spesielt fordi flere og flere bruker pleksiglass og gitter foran ansiktet.

– Dessuten er det store forskjeller på hvor mye de forskjellige spillerne tåler, sier Høgevold.

– Men dere er ikke så pinglete som fotballspillerne på toppnivå?

– Vi driver på et litt annet nivå enn fotballspillerne. Vi har ikke så stort støtteapparat som dem, så vi må tåle mer, sier Stabæk-kapteinen som også er fast inventar på det norske landslaget, der han har vært med siden 2009.

Høgevold legger ikke skjul på at det å være lege er en tøff utfordring når det skal kombineres med det å være toppidrettsutøver.

– Det er ikke alltid like praktisk. Det er mye arbeid og lange vakter. Jeg må planlegge for å få det til å gå opp, sier Høgevold.

NM-finalen mot Solberg i kveld blir ikke den første for Stabæk-spilleren. Hele 12 ganger har kapteinen spilt om norgesmestertittelen. Syv ganger kan han vunnet, og Høgevold har ingen planer om at det skal stoppe i kveld.

– Vi tror selvfølgelig på seier. Men det blir knalltøft. Vi spilte to jevne kamper mot dem i serien. Og det er to spillende lag, sier Høgevold.

Stabæk vant serien suverent, foran Solberg. De to gangene de møttes, endte det første oppgjøret 1–1 i Solberg, og 6–3 til Stabæk da kampen ble spilt i Bærum.

Stabæk har til sammen vunnet 20 NM-gull på 35 forsøk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.