Her er tallene som viser at Stabæk er bedre enn gullåret

BESTE SIDEN 1999: Morten Skjønsberg gratulerer Ohi Omoijuanfo med sitt andre hat trick på fire kamper. Stabæk har i år sin beste sesongstart siden 1999, og kjemper i toppen av tabellen. Innfelt er oversikten over klubbens sesongåpninger i den øverste divisjonen siste 18 år.

BESTE SIDEN 1999: Morten Skjønsberg gratulerer Ohi Omoijuanfo med sitt andre hat trick på fire kamper. Stabæk har i år sin beste sesongstart siden 1999, og kjemper i toppen av tabellen. Innfelt er oversikten over klubbens sesongåpninger i den øverste divisjonen siste 18 år. Foto:

I gullåret 2008 sto Stabæk med åtte poeng etter fire kamper. I 2017 har de økt poengfangsten ytterligere.

DEL

For etter tre Stabæk-seire på fire kamper må man helt tilbake til 1999 for å finne en bedre seriestart.

Den gang var det Skeid, Moss og Lillestrøm som fikk unngjelde i sesongstarten – mens Odd snek til seg en seier i Skien. I 1999 endte Stabæk til slutt på en femteplass, med spillere som Petter Belsvik, André Flem, Richard Ackon og Inge André Olsen på laget. Kontrasten fra forrige sesong, hvor Stabæk var i bunnstriden fra start til slutt, er enorm.

– Forrige sesong hadde vi vann til halsen hele året, så dette er helt klart mer komfortabelt, sier trener Toni Ordinas.

Under hans ledelse tar klubben halvannet poeng i snitt per kamp.

KOMMENTAR: For en forvandling!

Sender stikk til eksperter

På spørsmål om han mener at Stabæk har blitt undervurdert før denne sesongen, svarer han følgende:

– Vi skal spille i 1. divisjon neste sesong, det er det ekspertene sier. Vi får nyte 26 serierunder i år, og så forberede oss til spill i 1. divisjon, sier Ordinas med et klart stikk til forhåndstipsene, som i de aller fleste tilfellene har tippet Stabæk ned.

Enn så lenge kjemper Stabæk om en medalje.

LES OGSÅ: Stabæk-Ordinas har doblet poengsnittet til McKinlay

Vil bli bedre borte

En av bidragsyterne til den gode starten, er 17 år gamle Hugo Vetlesen. Mandag sto han bak en strøken målgivende pasning, som sørget for en tomålsledelse over Sarpsborg 08.

– Er dere tippet for lavt av ekspertene denne sesongen?

– Ja, for dette laget er så godt som det ser ut akkurat nå. Vi viser at hjemmestatistikken er bedre enn i fjor, og nå skal vi øke fangsten på bortebane. Vi spilte ut Aalesund, og vinner alt av dueller på midtbanen, sier Vetlesen, som mener Stabæk kan bli et farlig lag utover sesongen.

Også toppscorer Ohi Omoijuanfo skal ha mye av æren for suksessen, med sine seks mål.

– Ohi har sine scoringer, men kan ha åtte mål hver kamp om han scorer på alle mulighetene han skaper, sier trener Ordinas, som forrige sesong så en spiss som slet med å skape de gode mulighetene foran mål.

– Nå har han forstått hva jeg ville ha fra ham, og det er en helt annen spiller vi har nå. I år har han god konkurranse om plassen, og om man har noen i ryggen som kan ta plassen, så slapper man ikke av, sier Ordinas.

LES OGSÅ: Slik skal Stabæk holde unge Hugo Vetlesen nede på jorden

Hattrick-Ohi slo til igjen da Stabæk vant over serielederen 

Artikkeltags