Landslagsarenaen var lenge Stabæks førstevalg. Men de var avhengige av at Lyn fikk lov til å flytte til Bislett. Det ble klart sist helg, og dermed er det også klart at flesteparten av Stabæks hjemmekamper på vårparten blir spilt på Ullevaal stadion.

- Det stemmer. Vi kommer til å spille tre eller fire kamper på Ullevaal i april og mai, sier Tom Schelvan, sportslig administrator i Stabæk.

Mye tyder på at seriestarten blir like tidlig som i fjor, med andre ord helgen 13.-14. mars. Melodi Grand Prix går av stabelen lørdag 29. mai. Men arrangøren NRK trenger arenaen på Fornebu i totalt seks uker, derfor må Stabæks hjemmekamper fra og med 22. april og frem til 3. juni flyttes. Stabæk-spillerne får heller ikke anledning til å trene på hjemmebanen sin i denne perioden, men det skaper ikke så store problemer siden klubben har gode treningsfasiliteter på Nadderud.

I tillegg er det klart at det blir fire ukers pause i juni i forbindelse med VM i Sør-Afrika. Serien tar pause 7. juni og startet opp igjen 4. juli. For å kompensere den lange ferien spilles det en runde onsdag 5. mai.

Litt dyrere

I forbindelse med at Stabæk Holding tok over Stabæk Fotballs eierinteresser i Telenor Arena tidligere i sommer fikk Stabæk Fotball en gunstig leieordning for eliteserielagets kamper både for 2009- og 2010-sesongen. Nå må klubben ut og leie Ullevaal stadion til markedspris. Det medfører økte kostnader for en allerede økonomisk presset fotballklubb.

- Det blir nok noe dyrere. Men hvor mye dyrere vet vi ikke akkurat nå, sier Einar Schultz, daglig leder i Stabæk Fotball.

Når det gjelder arenareklamen på Ullevaal ser ikke Schultz på dette som noe stort problem.

- Det er digital reklame på Ullevaal stadion, så det bør gå ganske greit og uten for store merkostnader, mener Stabæk-lederen.

Noe annet er Stabæk-sponsorene som har betalt for hver sin del av tribunen på Fornebu. Ullevaal stadion har sine egne tribunesponsorer, så det er ikke mulig å overføre disse.

- I avtalene med disse sponsorere har vi tatt høyde for dette, kommenterer Schultz.

Nye muligheter

Selv om flyttingen til Ullevaal fører til merkostnader for Stabæk Fotball, tror Bærums-klubben de kan tjene på flyttingen til hovedstaden på andre måter.

- Vi ser mange positive muligheter ved å spille tre eller fire kamper på Ullevaal. Det vil gi oss muligheter til å nå et nytt publikum. Helt fra Lysakerelven til Nordberg faktisk, avslutter Stabæk-sjefen.