Det ble kjent på en pressekonferanse klokken 10 tirsdag. Den tidligere landslagsspilleren sluttet nylig i tilsvarende stilling i Vålerenga.

- Det blir veldig spennende å begynne i Stabæk. Jeg har stor tro på denne klubben, sier Lars Bohinen til Budstikka.

- Den første jobben min er å bli kjent med spillerne og organisasjonen.

Hadde andre tilbud

Bohinen sluttet i forrige uke som administrativ sportslig leder i Vålerenga. Han har fått flere jobbtilbud, men valgte Stabæk.

- Det var ingen andre tilbud som var så fristende som denne jobben, sier Bohinen.

Bohinen bor i dag i Oslo, men har tidligere bodd en årrekke i Bærum, hvor han også gikk på skole. Han har tidligere spilt for Bærum, og nå blir det jobb for naboklubben.

- Stabæk er en klubb som setter seg hårete mål. Det liker jeg.

Ny organisasjon

På sin egen side stabak.no

"Styret i Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS har i en periode arbeidet med en ny organisasjons-struktur og er meget fornøyd med å ha sikret seg Lars i en av nøkkelrollene.

En av hovedoppgavene vil være å etablere en sterk forankring for klubben mhp sportslig utvikling, rekruttering og samarbeid med andre klubber i regionen, og vi tror Lars har meget gode forutsetninger for dette.

I tillegg er vi selvfølgelig sikker på at hans sterke fotballfaglige kompetanse, kombinert med god struktur, ryddighet og gode lederegenskaper gjør han til en meget god leder hos oss. Han vil nå sammen med hovedtrener Jan Jønsson, administrativ sportslig leder Tom Schelvan og resten av det sportslige apparatet utarbeide den sportslige planen for de neste årene."

Budstikka.no kommer med mer.

HVA SYNES DU OM ANSETTELSEN AV BOHINEN? SI DIN MENING!

Søkeord: Lars Bohinen