Det melder Stabæk på klubbens hjemmeside lørdag kveld. Der står det at sportsdirektør Lars Bohinen har meddelt styret i klubben at han ønsker å fratre fra årsskiftet.

- Det har vært en tung beslutning for meg, men jeg mener det er den riktige. Klubben må drives i pluss i fremtiden og mitt bidrag til at det skal være mulig er at jeg avslutter arbeidsforholdet med Stabæk, sier Bohinen.

DEBATT: Hva synes du?

På jobbjakt

- Min post innebærer en betydelig lønnsmessig belastning for klubben. Penger de nå vil kunne spare inn, eller disponere på en annen måte. I tillegg gir det klubben muligheter til å gjøre andre disponeringer i forhold til hvordan de ønsker å strukturere virksomheten fremover. Jeg vil være tilgjengelig for klubben frem til 01.01.10, men samtidig vil jeg kunne gå inn i arbeidsmarkedet og ta meg ny jobb dersom en interessant mulighet skulle komme, legger han til.

Tidligere denne uken ble det klart at to spillere forlater Stabæk på grunn av klubbens økonomiske problemer, deriblant Christian Keller som har vært en viktig brikke på laget de siste sesongene.

- Jeg vil allerede nå takke klubben for at de ga meg muligheten til å ha denne jobben. Det har vært en eneste lang opptur og jobben har gitt meg mye erfaring og kunnskap om klubbdrift spesielt og norsk fotball generelt, sier Lars Bohinen.

Roser Bohinen

Ledelsen i Stabæk Fotball beklager at Bohinen forsvinner fra klubben.

- Med Lars som sportslig leder har vi vunnet tatt både gull og sølv i Tippeligaen, vært i cupfinalen og vunnet junior NM. Fair Play-prosjekt som er drevet frem under Bohinens ledelse ble belønnet med Fair Play prisen i fjor, sier klubbformann Ingebrigt Steen Jensen.

Han berømmer også Bohinens engasjement og samarbeid med naboklubbene, samt oppbyggingen av junior eliteavdelingen i klubben.

- At Lars velger å fratre for å bidra til å løse Stabæks vanskelig økonomiske situasjon, viser at han tar et stort ansvar og setter klubbens fremtid først. Stabæk vil ikke søke etter ny sportsdirektør, men heller se på hvordan vi kan organisere oss uten denne stillingen i fremtiden, sier Steen Jensen.