Holter legger opp

Artikkelen er over 13 år gammel

For Christian Holter holder det ikke med ett opprykk i sesongen. Nå skal Stabæk-veteranen sørge for at også 3. divisjonslaget rykker opp. Så legger han opp.

DEL

- Ja, for Stabæk som klubb er det viktig at spillerne får et godt kamptilbud, derfor er det viktig at andrelaget rykker opp til 2.divisjon, sier Christian Holter.

33-åringen har ikke spilt så mange 1. divisjonskamper denne sesongen. Det har blitt seks fra start. Totalt er det blitt 262 serie- og cupkamper for Bærums-klubben. I løpet av de 11 sesongene han har hatt blå trøye har det blitt 27 mål, ganske mange av dem fra 11-metersmerket. Mest kjent er han nok for langskuddet fra 60 meter i 2-2-oppgjøret mot Tromsø i 2003-sesongen.

Men det er et annet mål Holter husker best. 4-4-målet mot Rosenborg på overtid hjemme på Nadderud i 1996. Skuddet fra 16-meteren var knallhardt og utagbart for RBK-keeper Jørn Jamtfall. I den samme kampen scoret for øvrig Petter Belsvik sitt mål nummer 100 i eliteserien.

Lavtlønt

- Vi møtte Rosenborg to ganger på samme uke. Først slo vi dem ut av cupen med 4-2, så spilte vi uavgjort 4-4 mot dem i serien. Jeg husker at Ingebrigt Steen Jensen sa at det målet var verdt flere hundre tusen kroner. Men jeg har aldri sett noe til de pengene, gliser Christian.

Han har aldri vært blant lønnsadelen i klubben. Da han signerte for den ferske eliteserieklubben i 1995 var lønnen 8.000 kroner i måneden.

- Det er vel alltid sånn. Lojale klubbspillere som meg er aldri de som blir best belønnet. Men jeg klager ikke. Jeg er kjempefornøyd med å ha fått muligheten til å ha fotball som yrke, påpeker heggedølingen, som spilte sin første a-lagskamp for Asker som 16-åring. Før det hadde unge Holter spilt aldersbestemt fotball i Heggedal.

Les i Budstikka onsdag:

* Treneren som har betydd mest.

* Går til jobb i Stabæk.

Artikkeltags