Drømmer om Stabæk-double

OPTIMISTER: Magnus Sitter (til høyre) tok med seg bestemors drakt til posering for lokalavisen. Både han og lagkamerat Jørgen Skjelvik har tro på cupfinale for juniorgutta også. FOTO: TORE GURIBY

OPTIMISTER: Magnus Sitter (til høyre) tok med seg bestemors drakt til posering for lokalavisen. Både han og lagkamerat Jørgen Skjelvik har tro på cupfinale for juniorgutta også. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Jørgen Skjelvik og Magnus Sitter jublet om kapp da Stabæks a-lag sikret cupfinale onsdag. I dag kan Stabæk-juniorene gjenta bragden.

DEL

- Det hadde vært skikkelig kult om vi kom til cupfinalen også. Da blir vi jo historiske, Stabæk har aldri vært i cupfinalen både i senior- og juniorklassen, sier Magnus Sitter.

17-åringen er juniorlagets svar på A-lagets Henning Hauger. Ikke når det gjelder posisjon på banen, men fordi han har spilt i Stabæk-blått siden han var fire år.

På banen derimot er han juniorlagets Nannskog.

- Jeg er en typisk bakromsspiss, akkurat som Nannskog. Men jeg er ikke like god som han ennå, smiler Magnus.

Rolletrening

Stabæks juniorlag spiller fotball på akkurat samme måte som A-laget i eliteserien. Spillerne har akkurat de samme rollene som de eldre forbildene.

- Vi driver mye rolletrening på laget vårt. Meningen er at vi skal kunne gå rett fra juniorlaget til en plass på A-laget, forklarer Jørgen Skjelvik.

Selv spiller Hosle-gutten venstrekant, samme plass som Alanzinho.

- Da er du vel like god som brassen da?

- Vel, ikke akkurat, svarer Jørgen.

Og legger til.

- Jeg kan jo ikke spille sånn som han når jeg ikke er like god som han til å drible. Men jeg prøver jo.

Starter på benken

I dagens cupsemifinale mot Fredrikstad kommer trolig både Magnus og Jørgen til å starte på benken.

Jørgen sliter med en skade i lysken og vet ikke om han blir spilleklar. Magnus har mistet plassen sin til A-lagsspilleren Ola Kamara.

- Det er helt greit i denne kampen å toppe laget vårt med juniorene som er med i A-lagstroppen. Særlig fordi de alltid gir alt når de spiller på laget vårt, sier Magnus Sitter.

- Jeg får heller satse på å komme inn og score det avgjørende målet når Fredrikstad-forsvaret er blitt skikkelig slitne i beina, smiler han.

Artikkeltags