Den ekte Mr. Stabæk

Artikkelen er over 13 år gammel

Noen tror Ingebrigt Steen Jensen er Mr. Stabæk. De glemte å regne med Henning Hauger.

DEL

- Jeg har spilt i klubben hele livet, sier Henning Hauger. Som siste spiller gikk han av fredagens a-lagstrening på Nadderud. Det er ikke første gang han er på den stadion.

Pappa Børre Hauger sparket på de samme gresstustene for en del tiår siden. Og etter hvert som Stabæk skjøt seg oppover divisjonssystemet, fulgte unge Henning Hauger ivrig med fra tribunen. I dagens spillerstall er han den eneste som er Stabæk-blå tvers igjennom.

- Jeg har alltid heiet på Stabæk, sier nå 19 år gamle Henning.

Derfor misliker han også sterkt at klubben ligger i 1. divisjon.

- Jeg synes det er kjipt at klubben ligger i 1. divisjon. Vi skal opp igjen så raskt som mulig, sier han.

Og der kan altså Henning Hauger være en av spillerne som gjør at Stabæk muligens kan feire et dundrende opprykk når de kanskje avslutter oppholdet i 1. divisjon hjemme mot Pors Grenland 30. oktober. U21-landslagsspilleren kan bli en av de store profilene på årets Stabæk-lag.

Ettertraktet

I fjor spilte Henning Hauger 16 kamper for Stabæk i eliteserien. Og han imponerte. Så mye at eliteserieklubber ringte daværende sportsdirektør i Stabæk Fotball, Jan-Erik Aalbu, for å sjekke ut spilleren.

- Jeg vet at det var noen som forhørte seg. Men det var aldri snakk om noen ting. Jeg har to år igjen av kontrakten med Stabæk, og jeg vil være med klubben opp igjen i eliteserien, sier 19-åringen.

Selv om klubben rykket ned, ser Hauger på fjorårets sesong som kanskje hans beste så langt.

- For meg var fjoråret veldig godt. Egentlig var hele sesongen god, sier Hauger.

- Det kjedelige var at vi ikke klarte å vinne kamper, sier han.

Talent

Henning Hauger er også i ferd med å etablere seg på U21-landslaget. Som han tidligere har gjort det på de enda yngre landslagene.

At talentet er forespeilet noe stort på fotballbanen, tenker han ikke så mye på.

- Hvis jeg tenker for mye på slike ting, går det utover prestasjonene på banen. Det eneste jeg tenker på, er neste kamp, sier Henning Hauger.

- Du spiller trolig på midten sammen med Jesper Jansson i morgen. Hvordan ser du på det?

- Jesper (Jansson) var jo en av de store stjernene jeg så opp til da han var i klubben sist. Jeg husker det godt. Han er jo blitt en gammel mann nå, men jeg er jo også blitt litt eldre, smiler Henning Hauger.

Den virkelige Mr. Stabæk.

Artikkeltags