- Jeg håper at det vil skje en grundig og rettferdig gjennomgang av saken, hvor kravene til bevis er av en annen karakter, sier den konstituerte Stabæk-lederen. Han understreker imidlertid at det ikke var Stabæk som tok initiativ til noen etterforskning og at han naturligvis ikke liker at klubben blir politietterforsket.

Det var i etterkant av Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga at TV2 hevdet at stjernespilleren ble solgt for 1 million kroner, mens Oslo-klubben også betalte 4 millioner kroner for en opsjon på unggutten Herman Stengel. Franske Nancy hadde krav på halvparten av overgangssummen da Páll Gunnarsson ble solgt.

Les alt om Veigar Páll Gunnarsson-saken her.

Siden har saken versert i media. Påtalenemda i NFF har innstilt på at Stabæks leder Erik Loe og sportslig leder Inge André Olsen fradømmes retten til å verv i Fotballforbundet for en periode, samt at klubben må betale en bot på 500.000 kroner.

Torsdag må Stabæk levere sitt tilsvar. Deretter tar Doms- og Sanksjonsutvalget over saken.

- Dette er en sak som er mediedrevet. Vi har blitt forhåndsdømt, mener Øverby og legger til:

- Jeg er trygg på at vi får en rettferdig behandling av politiet.

Stabæk-lederen har hele tiden lagt vekt på at alle fakta må på bordet og at det tas en faktabasert avgjørelse. Men han vil ikke komme med noe nå som kan sette saken i et annet lys.

-Vi skal levere vår rapport til doms- og sanksjonsutvalget i dag. Vi ønsker ikke å prosedere saken i media.