Reservearena er utelukket for Stabæk

Stabæk har så labngt solgt 2.000 av de nesten 6.000 tribuneplassene på Nadderud stadion.

Stabæk har så labngt solgt 2.000 av de nesten 6.000 tribuneplassene på Nadderud stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Stabæk har foreslått overfor arenaeierne å legge all annen aktivitet enn 15 seriekamper til andre steder. – Ikke mulig, sier Norges Fotballforbund.

DEL

I lørdagens Budstikka fortalte styreleder i Stabæk Fotball, Lars Holter-Sørensen, at klubben har lagt frem endringsforslag til Stabæk Holding (eierne av Telenor Arena), hvor fotballklubben er villig til å legge treninger, europacupkamper og kamper i cupen til en annen arena – Nadderud eller Ullevaal.

Her kan du lese alt om arenadramaet


Det er ikke mulig å spille serie- og cupkamper på forskjellige arenaer, ifølge NFF.

– Ikke med dagens regelverk, nei. Det står i klubblisensavtalen at klubbene skal ha avtale med arenaeier om at alle klubbens kamper skal spilles på den arenaen de har avtale om, sier Ole Myhrvold, anleggssjef i Norges Fotballforbund (NFF).

«Ingen disp»

Turneringsbestemmelsene for «Norgesmesterskapet i fotball» – altså cupen – er også krystallklare, ifølge Myhrvold.

– Alle kamper skal spilles på en klubbs hovedarena. Det gis mulighet i turneringsbestemmelsene til at NFF kan beramme kamper spilt andre steder. Men det gjelder i enkelttilfeller, sier han.

Det vil si at om en arena er uspillbar, må oppjusteres i en gitt tidsperiode, skal få nytt underlag eller lignende kan en kamp spilles et annet sted.
Stabæk ønsker å legge alle NM-kamper til en annen arena.

– Dette gjelder en klubb i krise, er det ikke mulig i å lage en dispensasjon?

– Reglementet gjelder for alle. Det gir ikke hjemmel til å få til det Stabæk ønsker.

Ingen henvendelse

Lars Holter-Sørensen vedkjenner i lørdagens Budstikka at deres forslag krever dispensasjon, noe NFF ikke skal ha stilt seg avvisende til.
Anleggssjefen har ikke hørt noe.

– Nei, jeg har ikke fått noen henvendelse på dette, eller sett noen formell søknad.

Ifølge Myhrvold skal en reservearena tilfredsstille de samme kravene som hovedarenaen. Det utelukker bruk av Nadderud. Det er heller ikke mulig å be om å få spille alle cupkampene på bortebane.

Artikkeltags