Torsdag ettermiddag sendte Asker og Bærum Politidistrikt ut pressemelding der de bekrefter at det vil bli iverksatt etterforskning av Stabæk og Vålerenga etter farsen rundt overgangen til Veigar Pàll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga i sommer.

- Det er etter en totalvurdering vi har besluttet dette. I det ligger det allmenne hensyn. Vi hadde et møte med Norges Fotballforbund og Oslo Politidistrikt mandag der vi fikk utlevert all dokumentasjon og ser det som riktig å iverksette etterforskning i saken, sier kriminalsjef i Asker og Bærum Politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo til Budstikka.

- Vi ønsker å få et bilde av hva som har skjedd og om det er brutt noen strafferettslige regler, fortsetter Bjørlo.

Hun bekrefter at de nå vil innkalle alle personer som har vært involvert til avhør.

- Det vil vi, men tidsperspektivet i saken er vanskelig å si noe om. Vi har et mål om en så rask etterforskning som mulig og vil starte med å kalle inn involverte til avhør så raskt som mulig, sier Bjørlo.

Pressemelding

Pressemeldingen som ble sendt ut torsdag ettermiddag hadde følgende ordlyd:

"Asker og Bærum politidistrikt har etter en totalvurdering besluttet å iverksette etterforskning i overgangsaken mellom Stabæk og Vålerenga fotballklubb.

Det vil bli gjennomført nødvendige etterforskningskritt for å vurdere eventuelle straffbare forhold i tilknytning til saken.

Asker og Bærum politidistrikt har i sakens anledning innledet et samarbeid med øvrige berørte politidistrikt."

Les alt om Veigar Páll Gunnarsson-saken her

- Ingen kommentar

Budstikka har vært i kontakt med både Erik Loe og Inge André Olsen, men ingen av de to ønsker å gi noen kommentar rundt at overgangssaken nå blir politimat.

Konstituert styreleder Jarl Øverby har så langt ikke besvart Budstikkas henvendelser.