«Mix» trener for tiden med Stabæk, selv om utlånsavtalen med belgiske Gent gjelder frem til 1. august, men om han kommer til å spille for de blaa denne høsten, vil han ikke kommentere.

 – Jeg har ingen kommentar til saker som handler om min kontraktsituasjon, sier 21-åringen kort.

OL-drømmen knust

«Mix», som er både norsk og amerikansk statsborger, skulle gjerne vært et helt annet sted akkurat nå. Ikke fordi han ikke liker seg sammen med resten av gjengen fra Stabæk, men fordi han i mange år hadde OL i London som sitt store mål. Dessverre maktet ikke det amerikanske OL-landslaget å ta seg gjennom kvalifiseringen, og dermed må han følge OL-fotballen fra sofaen.

– Det var skikkelig kjipt. Det var ingen morsom måte å ryke ut på, sier «Mix».

LES OGSÅ: Fotballnedturen: Er det bare pengene?

For det amerikanske landslaget hadde en fot i OL, men en gedigen keepertabbe på overtid mot El Salvador knuste drømmen om OL-deltagelse for «Mix».

– OL var målet mitt i mange år, nå handler det om å sette seg nye mål, sier midtbanespilleren, som i hvert fall fikk noen oppmuntrende klapp på skulderen av Jürgen Klinsmann, som er trener for det amerikanske A-landslaget.

– Jeg fikk skryt av Klinsmann etter den turneringen, så jeg håper jeg er med i den neste troppen han tar ut.

Likte profflivet

På grunn av OL-kvalifiseringen, ble det ikke veldig mange kamper for Gent i vinter, men Diskerud fikk en smak av hvordan det er å være utenlandsproff, og det var en tilværelse han likte.

– Det er litt annerledes. Det er bare fotball som gjelder, og du må prestere hver dag. Jeg synes det var morsomt, forteller «Mix».

Les flere Stabæk-nyheter her