Ingen Stabæk-supportere i risikoregister

Leder av Stabæk Support, Jonas Benkow, er ikke overrasket at ingen Stabæk-supportere er å finne i politiets register over bråkmakere. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Leder av Stabæk Support, Jonas Benkow, er ikke overrasket at ingen Stabæk-supportere er å finne i politiets register over bråkmakere. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet i Norge har registrert 350 supportere som bråkmakere. Ingen av dem tilhører Stabæks supportergruppe.

DEL

Ti eliteserie- og 1.-divisjonslag er registrert med flere personer hver i politiets register over fotballpøbler. I dette dårlige selskapet er ingen Stabæk-tilhengere å finne.

Det overrasker ikke Jonas Benkow, leder i Stabæk Support.

– Det er hyggelig, men ikke overraskende. Vi er en veldig god gruppe supportere og har ikke hatt noen problemer med dette tidligere, forteller Benkow.

Vil være inkluderende

Han forklarer videre at Stabæk Support jobber med å være inkluderende og få alle supportere med på laget. På den måten får de bedre kontroll på dem som er på tribunen.

– Vi har heller ikke møtt på så mye trøbbel på bortekamper. Det var en episode i Bergen i sommer, men bortsett fra det har det vært lite. Vi er nok ikke den typen klubb som tiltrekker oss så mye bråk, sier Benkow.

Mange mener at bråkmakerne ikke er reelle supportere, men kommer på kamp kun for å skape trøbbel. Benkow vil ikke være så kategoriserende.

– Jeg synes det blir litt feil å si det. Politiet har nok også data som tilsier at disse personene også er interessert i fotball. Dessverre har de også en side ved seg som gjør at de ønsker å komme i trøbbel på arrangement, sier Benkow.

Les flere Stabæk-nyheter fra Budstikka her

Artikkeltags