I dag må Stabæk, Vålerenga og Rosenborg komme med sine tilsvar om overgangssaken som har ført til at Påtalenemda  i Fotballforbundet har innstilt på at Stabæk-lederne Inge André Olsen og Erik Loe fradømmes retten til å ha verv innenfor NFF i en periode, samt at klubben ilegges bot på 500.000 kroner.

I tillegg foreslår nemda at Vålerenga ilegges bot på 350.000 kroner, samt at deres sportslige leder Truls Haakonsen taper rett av verv i en periode.

Siden Påtalenemdas innstilling har Erik Loe valgt å tre til side som leder i Stabæk.

Stabæk jobber med et svar

Klubbens nye leder Jarl Øverby bekrefter overfor Budstikka at de jobber med et skriftlig svar som leveres Påtalenemda torsdag. 

Sent onsdag kveld fortalte han at det var noe arbeid igjen før forklaringen ble levert. Det blir ingen muntlig høring i saken nå.

Etter at klubbene har levert sine tilsvar vil Doms- og Sanksjonsutvalget overta saken for videre behandling. Når de vil være klare med sin dom er uklart.  

Les alt om Veigar Páll Gunnarsson-saken her

Øverbye har siden han ble ny Stabæk-leder lagt vekt på at Stabæk ikke må forhåndsdømmes, og at dommen må bygge på fakta.

Ingen i Stabæk har imidlertid ønsket å utdype hva de mener med eventuelt hvilke fakta som så langt ikke har kommet frem i saken.

Ifølge TV2 kan samtlige av Stabæk-ledere  som har vært involvert i saken straffes.