Diskerud solgt til Rosenborg

Mikkel Diskerud.

Mikkel Diskerud. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Både Stabæk, Rosenborg og Mikkel Diskerud selv er fornøyde etter at han ble klar for Rosenborg torsdag.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Det forteller Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

- Vi var innstilte på å hjelpe ham videre - slik vi gjør med alle spillere. Dette var riktig for ham. Det ligger penger igjen i Stabæk og alle er fornøyde,sier Olsen.

Diskerud har vært utlånt til belgiske Gent frem til 1. august. Han spilte ikke mandagens kamp for Stabæk mot Brann. Han var istedet i Trondheim og trente med Rosenborg.

Trønderne har denne uken inngått en avtale om å betalte 8 millioner kroner for Tarik Elyounoussi som hadde fire år igjen av kontrakten med Fredrikstad.

- Mix hadde kun fem måneder igjen av avtalen. Vi er fornøyd, men det er klart: enn spiller som har fem måneder igjen av kontrakten får du ikke 8 millioner for, sier Olsen.

LES OGSÅ: Hoftun og Olsen i møter

Stabæk har dermed solgt sine to mest attraktive spillere i år. Klubben ligger helt sist i eliteserien, men Olsen sier det ikke har vært aktuelt å holde på de to.

LES OGSÅ: Diskerud inviterer til kontraktsunderskrivelse

- Selvfølgelig er det attraktive spillere som jeg gjerne skulle sett spille for Stabæk i år og mange år fremover. Men vi er realister og driver spillerutvikling. Når spillere er på vei ut av avtalen sin så er det sjanse til å få inn penger så vi kan få nye Mix’er, Vegar Eggen Hedenstad eller Thomas Rogne gjennom vårt juniorsystem, sier Olsen.

- Holder vi på dem til de er ute av kontrakt kan vi jo takke oss selv. Da blir det null kroner - så har vi ikke noe å drifte med videre. Vi er avhengige av spillersalg, sier Stabæks sportslige leder og legger til:  

LES OGSÅ: - Mix oppfører seg hyklersk

- Selvfølgelig skal vi bidra med historier slik at spillere som kommer inn på Stabæk vil se at spiller du godt nok her så kommer de store klubbene. Da må vi holde ord. Det føler jeg vi har gjort.

LES OGSÅ: Flere nyheter om Stabæk.

Stabæk er på spillerjakt, men Olsen sier det er umulig å spå når det kan komme inn ytterligere forsterkninger.

- Plutselig kan vi lykkes med noe i dag, eller ting kan renne ut i sanden. Det er helt umulig å si.

Han svarer dette på spørsmål om Diskerud-salget gir mer penger til å hente spillere.

- Vi må se på totalen i klubben. Sporten lever ikke uavhengig av resten av klubben. Vi prøver så godt vi kan å være en ansvarlig klubb. Vi har fått klarsignal fra styret til å se på attraktive spillere både kortsiktig og langsiktig perspektiv. Spillere som vi mener er gode nok til å forsterke oss har fått vi gjennomslag for å hente. 

Artikkeltags