Arne Røde er inne i sin 23. sesong som Stabæks lege.

– Jeg tror ingen har så lang sammenhengende fartstid – uten at det er noen konkurranse, smiler Røde.

Han har hatt litt av hvert å gjøre de siste ukene, som ifølge ham selv er helt vanlig.

– Det har vært en helt vanlig forsesong hvor spillerne har hatt stor belastning og en del skifte av underlag. Det er en ung stall. Mengdetrening på unge gutter er risikosport, sier han.

Da Stabæk banket Rosenborg i generalprøven sist søndag, manglet flere av spillerne, mens enkelte andre måtte gi seg underveis.

Her er siste status

Jon Inge Høiland: – Jeg er overbevist om at han kommer til å være spilleklar. Det vil si; du kan ha en friskmeldt tropp og så er det en som får en vridning i ankelen eller noen som får omgangssyke natt til kamp. Jeg har god tro på at han starter mot Sogndal, så er det alltid spørsmål om muskulaturen holder 90 minutter.

Timmi Johansen: – Han håper vi også er klar til troppen. Han har slitt med muskelplager og det flytter seg fra side til side. Nå er det ikke mye intensiv trening før kampstart og han bør kunne gjennomføre treninger.

Fredrik Brustad: – Det er det samme med ham. Han har slitne bein og noe plager på baksiden av låret. Han er vi heller ikke bekymret for. Men det en tilbakevendende utfordring også å få kraft nok i muskler på bakside av lår hos fotballspillere.

– Leggskinn i trynet

Jørgen Hammer: – Han har betennelse mellom fotrotsbein. Det er behandlet med kortison. Han må vi være tålmodige med. Jeg har sagt til Hammer at vi forbereder oss på langt sykeavbrekk.

Franck Boli: – Han fikk en vridning i foten i 1. omgang mot Rosenborg. Han skal vi ha frisk til søndag. Det er ingen mistanker om brudd, men en liten blødning i foten.

Nicolai Næss: – Han har nesebrudd og spiller med maske. Det er uvant. Vi har hatt flere spillere med maske tidligere – blant annet Axel Kolle. Det er ikke noe farlig brudd, men veldig lett å trekke seg i dueller. Han spiller med leggskinn i trynet, smiler Røde.

Craig Henderson: Gikk av i 1. omgang mot Rosenborg. – Det var avtalt. Han balanserer vi veldig. Vi rykket opp med et ungt lag i fjor, da hadde vi får skader. I eliteserien går det fortere og er tøffere. Vi har en liten stall og må telle opp foran hver kamp, sier Stabæks lege Arne Røde, bare fire dager før seriestart.