Intern VIF-strid stanset Stengel-overgang

VILLE TIL VIF: Herman Stengel (17) sier det er fortvilende at overgangen til Vålerenga strandet i siste sekund.

VILLE TIL VIF: Herman Stengel (17) sier det er fortvilende at overgangen til Vålerenga strandet i siste sekund.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Herman Stengel (17) var så å si klar for Vålerenga. Klubbene var enige om overgangen, men Vålerengas sportslige utvalg satte foten ned.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Verdens Gang kan i dag fortelle at østkantklubben i lengre tid har jobbet med å sikre seg underskriften til Stabæk-talentet.

Overgangen var så å si i boks, inntil Vålerengas sportslige utvalg satt ned foten, skriver avisen lørdag.

Kunne fått syv-åtte mill.

- Stabæk hadde en dialog med Vålerenga over en lengre periode i overgangsvinduet. Det var stor interesse for Herman fra Vålerenga, og det var veldig sannsynlig at det skulle bli et klubbytte, sier daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal, til VG.

Ifølge VG skal klubbene ha vært så godt som enige om overgangssummen. Den mye omtalte opsjonsavtalen sa at Vålerenga skulle gi 12.5 millioner kroner for Stengel, hvis de hentet ham før 1. september i år.

LES OGSÅ: Stabæk ber om million-hjelp for å klare seg ut året

Ifølge avisen skal Vålerenga, vel vitende om at Stabæk er i økonomisk nød, ha klart å presse prisen ned til et sted mellom syv og åtte millioner kroner.

Satte foten ned

En drøy uke før overgangsvinduet stengte skal VIF-trener Martin Andresen ha gått til klubbens sportslige utvalg med ønske om å hente Stabæk-spilleren til kluben.

LES OGSÅ: Møte kan avgjøre Stabæk-saken

Ifølge VG skal styreleder Åge Petter Christiansen og leder for sportslig utvalg, Håvard Lunde, ha satt foten ned. Årsaken var at klubben fryktet mediestormen som ville følge en eventuell overgang, og at man i verste fall kunne gjøre seg til en del av politietterforskningen. 

Stengel: - Ville til Vålerenga

Både Stengel selv, og hans agent Jim Solbakken, er oppgitt over at overgangen strandet i siste sekund.

- Jeg ville til Vålerenga. Det er fortvilende at denne saken har tatt så lang tid og skal ødelegge for meg, sier Stengel til VG.

Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen har bekreftet at klubben fikk tilbud om å hente Stengel under overgangsvinduet, men at klubben valgte å takke nei.

Artikkeltags