Vant med seks spillere født etter år 2000

17 ÅR: Nicolas Pignatel Jenssen spilte midtstopper for Stabæk lørdag.

17 ÅR: Nicolas Pignatel Jenssen spilte midtstopper for Stabæk lørdag.

Langs sidelinjen står en av 90-tallets største fotballprofiler i Norge. Men da Stabæk-trener Henning Berg herjet på fotballbanen, var knapt halvparten av laget som avsluttet lørdagens treningskamp født.

DEL

STABÆK-STRØMMEN 2-1

For da Oscar Aga entret banen på tampen av kampen, hadde Stabæk hele seks spillere på banen født etter år 2000. Såpass ungt var det, at veteran Steinar Strømnes knapt skjønner hvordan han fort ble så gammel.

– Jeg er født i 1987, og med en gang blir man den eldste. Det er ganske rart, sier Strømnes med et smil.

Ved siden av seg hadde han 17 år gamle Nicolas Pignatel Jenssen gjennom hele kampen. Forrige sesong fikk han flere kamper for klubbens reservelag i 2. divisjon, og lørdag var det duket for full kamp med de aller beste.

– Veldig slitsomt, oppsummerer en andpusten Pignatel Jenssen, som gjorde sine saker godt i LSK-hallen.

For mens klubben leter etter en ny midtstopper, er det 17 år gamle Pignatel Jenssen som får muligheten til å vise seg frem.

– Jeg har selvfølgelig lyst på den plassen, og ønsker å etablere meg på det øverste nivået, sier midtstopperen.

Skal forsterke

Spørsmålet blir hvor lenge han beholder den, da klubben har varslet at midtstopperjakten har prioritet nummer én – og at de har fire rutinerte navn på blokken. Sammen med nevnte Aga (18), Herman Geelmuyden (17), Hugo Vetlesen (18), Alexander Torvund (18) og Kristoffer Askildsen (18) utgjorde Pignatel Jenssen 2000-tallsgjengen i laget.

Midtstoppermakker Strømnes spiller gjerne videre med Pignatel Jenssen som makker, men forteller at den unge kollegaen har mer å lære før han kan etablere seg på det øverste nivået.

– Han er blant flere spillere her med en stor fremtid, men han har stadig mer han skal lære på banen. Når det er sagt, så kan han absolutt starte sesongen for oss, sier Strømnes, som selv er tilbake for fullt etter en fjorårssesong ødelagt av skader.

Vant mot Strømmen

Stabæk inviterte til noe så sjeldent som en hjemmekamp i Lillestrøm, og spørsmålet er om tilreisende supportere rakk å komme seg gjennom hovedstaden før den første ballen satt i mål.

Kaptein Andreas Hanche-Olsen hadde en tung fjorårssesong, hvor han måtte kjempe seg tilbake etter å ha mistet plassen på laget. Mot Strømmen serverte han en lekker pasning i bakrom til Franck Boli, som kunne sette opp Ola Brynhildsen foran mål – og 1-0 allerede etter tre minutter.

Brynhildsen og Boli hadde flere gode involveringer utover omgangen, før Stabæk slapp seg ned – og lot Strømmen komme langt mer inn i kampen frem mot pausen. Stabæk økte ledelsen på straffe ved Ohi Omoijuanfo, før Strømmen reduserte en gang før slutt.

Artikkeltags