STABÆK – MJØNDALEN 9–6 (6–2)

Stabæk bandy vant den første kvartfinalen over Mjøndalen hele 16–1. Det ble jevnere i kamp to, men Stabæk vant også den. Dermed kunne Norges mestvinnende bandylag sikre semifinalebillettene med seier i best av fem-serien søndag. Henrik Berg Remo ga hjemmelaget en drømmestart med scoring fra nesten død vinkel etter bare 14 sekunder. Mjøndalen utlignet, men Stabæk kjørte på og ledet med fire mål til pause.

– Det var viktig. Vi ønsket å kjøre på videre i andre omgang, men fikk det ikke helt til, sier Stabæk-trener Björn Buskqvist til Budstikka.

For i andre omgang reduserte Mjøndalen og selv om de aldri kom nærmere enn to mål, var det ikke helt komfortabelt for Stabæk som til slutt vant med tre.

– Det er deilig at det ender med seier. Vi er vant med å gå langt her i Stabæk, så det er mest deilig å vite at man er klar etter tre kamper. Da kan vi få en god treningsuke inn mot semifinalene som starter om en uke, sier treneren.

Semifinalene spilles som kvartfinalene, best av fem kamper. Stabæks første semifinale spilles lørdag 25. februar kl. 15.00 på Stabekkbanen. De vet enda ikke hvem de møter, men kan ikke møte seriemester Sarpsborg.

Gull som gjelder

Stabæk var nære ved å ta seriemesterskapet i år, men det var Sarpsborg som endte som nummer en. I fjor ble det tap i NM-finalen. Det har gjort at det er en revansjelysten gjeng på «Plassen».

– Det er gullet som gjelder. Det er det vi vil ha. NM-gullet betyr aller mest. Det er det man prater om allerede i mai i forsesongen. Når vi tapte som favoritt i fjor, hvor vi kjente vi egentlig var det beste laget, har vi ekstra revansjelyst i år. Vi er veldig lystne på å hente hjem klubbens 25. NM-gull, slår Buskqvist fast.

Høyere nivå

Stabæk-treneren er litt overrasket over at Sarpsborg klarte å holde koken hele veien inn i serien i år.

– Men så fikk de inn noen forsterkninger og ble værende i toppen, sier han.

Sarpsborg ble årets overraskelse foran Stabæk og Ready i serien. Bak topplagene mener Buskqvist at lagene har tatt steg.

– Lagene midt på tabellen har blitt jevnere og bedre de siste årene. For eksempel slo Mjøndalen Solberg andre juledag og Ullevål slo Sarpsborg. Det er kanskje mer kamp om fjerdeplassen for å få hjemmebanefordel i NM enn det har vært tidligere, sier han.

– Men for vår del har det alltid vært ett eller to lag vi kjemper med i toppen. Det viktigste for oss er å kjenne at vi dominerer spillet. Det begynner å bli veldig lenge siden vi ble utspilt, legger han til.