Mjøndalen - Stabæk 1-0

På overtid sørget Sondre Liseth for at alle de tre poengene ble igjen på Consto Arena i Mjøndalen.

På bakerste stolpe skled han inn ballen bak en utspilt Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

Og hvilken nedtur det ble for Stabæk som hadde hatt flere gode muligheter til å sikre seieren over bruntrøyene.

Farlig Boli

Det tok bare ti minutter før målfarlige Franck Boli hold på å åpne målkontoen. En klarering endte rett i beina på Boli, som nærmest kom alene med keeper. Men en lang tå fra Akeem Latifu gjorde  at MIF fikk klarert inn til egen keeper.

Noen minutter senere ropte hjemmfansen på straffe etter at ballen var i armene på Madis Vihmann. Men dommeren virket det hele korrekt videre.

20 minutter ut i kampen fikk Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth gult kort for en felling av Kristoffer Askildsen. En merkelig avgjørelse av den profilerte MIF-kapteinen, da hjemmelaget hadde muligheten til en overgang.

Brynhildsen rotet bort

Snaut 40 minutter ut i kampen kom Ola Brynhildsen på en overgang, men han klarter aldri å avslutte. Brynhildsen burde kanskje heller ha spilt landslagskollega Bohinen.

Den samme Brynhildsen pådro seg et klønete gult kort da han sparket bort ballen da MIF fikk frispark.

I den påfølgende situasjonen fikk hjemmelaget en kjempemulighet da Oliver Occean nikket ballen ned i hjørnet. Men Marcus Sandberg fikk fistet ballen til corner. Der var bruntrøyene nærme.

Dobbeltmulighet

Fire minutter etter hvilen fikk Stabæk en dobbeltmulighet med Brynhildsen og Boli, men ballen ville ikke over målstreken.

Etter drøyt 60 minutter måtte Andreas Hanche-Olsen ta telling på sidelinjen med en skade i foten, men kapteinen nektet å gi seg, og kom innpå igjen.

Etter 72 minutter oppstod det en merkelig situasjon på Consto Arena. Franck Boli hadde god vei alene mot Mjøndalen-målet.

Blåste av sjanse

Men dommer Tore Hansen oppdaget at Stabæk-stopper Madis Vihmann lå nede i Stabæk-feltet med en hodeskade, og blåste av 100 prosentmuligheten.

Kunne dommeren ha ventet i fem sekunder?

Den samme Franck Boli hadde en eventyrilig mulighet til å gjøre 0-1 rett før slutt, men alene med keeper feilet Stabæks toppscorer.

Også kom altså scoringen til Mjøndalen.