Etter at Iris Omarsdottir hadde sendt Stabæk i ledelsen etter en halvtimes spill på Stemmemyren i Bergen, scoret Brann etter en corner på overtid. Stabæk-keeper Sunniva Skoglund havnet i en duell, og til slutt fikk Maria Dybwad Brochmann pirket inn utligningen.

– Det er viktig etter forrige helg (1-0-tap mot Kolbotn, journ.anm.). Vi hever oss nå, og spiller en veldig god kamp. Vi viser hva vi kan, og at vi ikke tar seieren i dag er veldig surt, sa Iris Omarsdottir til NRK rett etter kampen.

Hun var ikke fornøyd med at scoringen til Brann ble godkjent.

– Det er ganske klart at keeperen vår blir dyttet inn i mål, det er mye som skjer rundt. Vi mener dommeren tar feil der. Det er surt etter at vi har holdt så lenge, og det er en veldig god kamp av oss, sa Omarsdottir.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp uttalte at keeperen får medhold i ni av ti slike situasjoner. Også Stabæk-keeper Sunniva Skoglund mener målet burde vær annullert.

– Jeg mener jeg blir dyttet inn i mål, og ikke har muligheten til å kunne hoppe opp fordi de holder meg igjen. Akkurat nå er dette veldig kjipt, jeg mener det ikke burde vært mål, sier hun til NRK.

Gode muligheter

Men Stabæk gjorde altså en meget god bortekamp i Bergen. Omarsdottir satte altså kampens første scoring etter 29 minutter. Et langskudd fra Kim Sundlöv ble blokkert, og ballen havnet hos Omarsdottir, som brukte et touch på å legge den til rette, før hun banket den ned i sitt venstre hjørne.

Før dette hadde Melissa Bjånesøy en kjempesjanse, men Brann-keeper Aurora Mikalsen forhindret scoring med en beinparade.

I andre omgang ble det mer en forsvarskamp for Stabæk, noe «de Blaa» gjorde meget godt.

Kontroversielt sluttspill

Poenget i Bergen gjør at Stabæk fremdeles innehar fjerdeplassen, som gir sluttspill med topp fire. Det er nå to poeng ned til Lyn, som riktig nok har to kamper mindre spilt enn Stabæk. Lyn møter Arna-Bjørnar hjemme søndag.

Sluttspillet er for øvrig kontroversielt – Supportergruppen til Stabæk er blant dem som har signert under på en melding om at de ikke kommer til å organisere noe under sluttspillet i Toppserien.

– Dette er ikke liv laget, sa Richard Jansen i Stabæk Fotball kvinner til Budstikka tirsdag.