Stabæk-spiller slått ut av virusinfeksjon

SPILLEKLAR: Ingvild Stensland er klar til kamp igjen. FOTO: ANETTE ANDRESEN

SPILLEKLAR: Ingvild Stensland er klar til kamp igjen. FOTO: ANETTE ANDRESEN Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Landslagskaptein Ingvild Stensland ble kjørt til legevakten i stedet for stadion da Norge skulle spille mot Bulgaria sist lørdag.

DEL

Stabæk-spiller og landslagskaptein Ingvild Stensland var fraværende, både i lagoppstillingen og på benken, da Norge valset over Bulgaria på Sarpsborg Stadion i helgen. Nå viser det seg at Stensland ble slått ut av en virusinfeksjon.

- Det kan tyde på at hun har hatt en virusinfeksjon på nervesystemet. Det begynte med nummenhet i nakke- og skulderpartiet, og så ble hun markant dårligere, forteller landslagets lege, Kirsten Sola.

Da bussen med de norske jentene ankom Sarpsborg Stadion før oppgjøret mot Bulgaria, valgte legen å ta med Stensland til legevakten. Etter å ha vært der, ble midtbanespilleren fraktet til Ullevål Sykehus. Der har hun vært siden.

Ute i flere uker

- Det er ingen dramatikk, og det kommer til å gå bra med Ingvild. Nå blir hun utredet på Ullevål. Hvor lenge hun blir borte fra fotballen er vanskelig å si, men jeg vil anta at det kommer til å ta noen uker, sier Sola.

Dermed kommer Stensland garantert ikke til å spille mot Nord-Irland på onsdag, men ut fra lørdagens kamp å dømme, ser det ut til at de norske jentene, med Caroline Graham Hansen fra Stabæk i spissen, klarer seg fint uten sin kaptein. Graham Hansen scoret ett mål og hadde syv målgivende pasninger mot Bulgaria.

- Caroline var kanongod. Det er ubegrenset hvor god hun kan bli, sier landslagssjef Eli Landsem, som bortsett fra Stensland kan melde om en skadefri tropp.

- Trine (Rønning) trener alternativt, men vi får nok stablet henne på beina til onsdag, sier Landsem.

Artikkeltags