Det var i forrige uke det ble klart at Stabæk-spissen er på vei til kinesisk fotball. I forrige uke besøkte han, og agent Jack Karadas, klubben han nå har signert for.

Det bekrefter Stabæk-leder Inge André Olsen ovenfor Budstikka. Olsen ønsker ikke å kommentere hvor mye Stabæk får for overgangen, men bekrefter at det er en avtale klubben og Boli selv er veldig fornøyd med.

-Det er en ekte Stabæk-gutt som forsvinner fra klubben, men dette var en mulighet Boli var såpass interessert i, og da la vi til rette for at det skulle gå i orden, sier Olsen på telefon fra USA.

LES OGSÅ Kinesisk festhelg utsetter Boli-overgang

Komplisert overgang

Overgangen kommer ikke som noen overraskelse, ettersom tidligere denne uken uttalte at en kinesisk festhelg har utsatt Boli-overgangen.

Nå forteller Olsen at også andre faktorer har komplisert de lange forhandlingene.

- Vi var tidlig enige om betingelsene, men så viste det seg at restriksjoner i kinesisk fotball gjorde at klubben også måtte kvitte seg med en utenlandsk spiller, før Boli kunne komme inn i troppen, forteller Olsen.

Overgangen kom i orden bare et knapt døgn før overgangsvinduet stenger i Kina.

- Det var en mer komplisert overgang enn det vi er vant til, forteller Olsen.

Ingen nye

Dermed har Stabæk mistet begge sine toppscorere fra forrige sesong, og klubben må intensivere arbeidet med å finne ut hvem som skal erstatte de 22 scoringene som spissparet stod for forrige sesong.

- Vi kommer til å forsterke, slår Olsen fast.

I USA har David Estrada spilt for klubben, men enn så lenge har ingen avtale kommet i orden. Tidligere i vinter signerte angrepsspilleren Emil Ekblom (21) en treårskontrakt.

LES OGSÅ:

Saken oppdateres!