Slik åpnet ordfører Lisbeth Hammer Krog nye Nadderud Arena på Bekkestua.

– Dere kan glede dere over de beste fasiliteter. Gratulerer med dagen alle sammen.  Det står alltid noen bak som har visjoner, drømmer og som evner å jobbe hardt for idrettens gode verdier og felleskap - og med et inderlig ønske om å gi Bærums-håndballen et stort løft.

Ordføreren påpekte at eventyret begynte for ni år siden. November 2013 ble første spadetak tatt. Det er brukt 132 millioner kroner og utallige timer for å realisere hallen.

LES OGSÅ: I dag er det åpningsfest: – Deilig å være i mål

– Nå må folk komme

– Dette har blitt til fordi det var noen som evnet å samarbeide godt. Ildsjeler i Stabæk og Haslum evner å snakker godt sammen. Ved god dialog med politikere og administrasjon har vi sammen klart dette løftet. Derfor har drømmen blitt virkelighet.

– Vi gleder oss til mange store håndballøyeblikk. Med idrettens gode verdier som den sentrale bauta. For en innsats i tanker ord og gjerninger. Det ligger så mange tusen timer i frivillig arbeid bak.  Det er mange dugnadsbæringer tilstede her i dag, sa ordføreren og roste ekstra Knut Gulbrandsen og Sverre Sejersted i Haslum og Hans Solberg i Stabæk.

– Uten dere som lever av lyst for idretten hadde vi stått fattige tilbake i vårt forebyggende arbeid for barn og unge i kommunen vår.

Ordføreren avsluttet med en oppfordring:

– Nå må vi bæringer møte opp på kamper og heie frem lagene våre.

LES OGSÅ: – Nå er det ingen unnskyldning

90.000 hvert år

Prosjektleder Knut Gulbrandsen sa at det var med ydmykhet at man overtar hallen.

– En lang reise har nådd et mål. Idretten i Bærum har fått nok en tumleplass. Denne hallen kommer til å brukes fra morgen til kveld. Hvert år vil 90.000 mennesker komme hit, sa Gulbrandsen. 

– Vi har vært gjennom en prosess og bygget et fantastisk stort hus. Nå skal vi ta vare på det. Vi har fått et anlegg som tilfredsstiller alle kvaliteter som vi ønsker oss.

KOMMENTAR: Nå starter jobben