Stabæk tapte knepent mot Vipers: – Kan vi slippe oss løs som dette mot andre lag, kan vi vinne resten

TØFT: Henny Ella Reistad og Stabæk spilte tidvis meget godt mot Kristiansand Vipers, men måtte til slutt se seg knepent slått. Bildet er fra en tidligere kamp

TØFT: Henny Ella Reistad og Stabæk spilte tidvis meget godt mot Kristiansand Vipers, men måtte til slutt se seg knepent slått. Bildet er fra en tidligere kamp Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stabæk lå under med fem til pause mot Vipers onsdag - men hentet nesten inn ledelsen ved to anledninger i andre omgang.

DEL

KRISTIANSAND VIPERS - STABÆK 30-28 (17-12)

Til slutt ble det dog et knepent tap mot Kristiansand Vipers - til tross for at Stabæk gjorde en god figur mot serielederne.

– Dette var en oppløftende kamp. I dag viser vi potensialet vårt, vi slipper oss løs og vi gjør de tingene som vi har pratet om på forhånd. Jentene jobber bra sammen, står bra sammen og tør å prøve. Det er virkelig bra, og vi gjør en god kamp, sier Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen til Budstikka etter kampen.

For Stabæk fulgte storfavoritt Vipers helt til døren. Etter å ha ligget under med fem til pause, var laget fra Nadderud Arena nære ved å hente inn ledelsen ved flere anledninger etter pause.

Det er sterkt mot Norges beste lag - og kan potensielt love godt for fortsettelsen. Stabæk må nemlig hente poeng fremover, for å komme seg vekk fra direkte nedrykksplass.

Nå venter en svært vanskelig kamp mot serietreer Storhamar i neste runde, men så kommer etter hvert kamper mot Sola, Glassverket, Gjerpen og Molde - lag som enten ligger på plassene rundt Stabæk på tabellen, eller som bæringene tok poeng mot på høsten.

– Og hvis vi kan klare å slippe oss løs og være som vi var i dag mot de andre lagene, da kan vi slå alle sammen, sier Oldrup Jensen.

LES OGSÅ: Stabæks trener gir seg – tar over utenlandsk klubb

Fire på rappen

I kveldens kamp var Vipers som nevnt regnet som storfavoritt før oppgjøret. De satte da også det første målet. Kristiane Stormoen utlignet, men Vipers scoret de tre neste, og etter fire og et halvt minutt var stillingen 4-1.

Herfra og ut omgangen ledet Vipers med mellom tre og seks mål, og ved pause var sørlendingene foran med ledelsen 17-12.

LES OGSÅ: Slik snudde Stabæk fra katastrofestart til cupsølv

Men Stabæk hadde gjort en god førsteomgang - og skulle storspille i enda større grad etter pause.

Rett ut fra startblokkene i andre omgang satte Stabæk de fire første målene, og reduserte ledelsen ned til 17-16.

–  Vipers kjører og trøkker på, og bruker hele laget sitt. Det at vi klarer å komme tilbake og ikke gir oss, og det at vi tror på de tingene vi skal gjøre, det synes jeg er virkelig bra, sier Oldrup Jensen.

Dessverre for Stabæk hentet Kristiansand Vipers seg inn igjen, og økte etter hvert ledelsen tilbake til fem mål. Et kvarter før slutt var stillingen 24-19.

LES OGSÅ: Stabæk tapte skjebnekampen: – Vi er ikke med i matchen

Knappet inn på ny

Men så skrudde Stabæk på storspillet nok en gang, og knappet på ny inn på storlaget fra Kristiansand.

Stabæk scoret i stort sett hvert angrep, og spilte også bra defensivt. Tre minutter før slutt reduserte Henny Ella Reistad til 30-28.

Dette ble dog dessverre kampens siste mål. Vipers stengte forsvaret etter dette - og Stabæk klarte ikke bryte gjennom.

Dermed endte kampen med tomålstap for Stabæk - som likefullt hadde gjort en god prestasjon

– I dag er det mange som bidrar. Vi har mange bakspillere som tar ansvar og som lykkes. Det blir ikke bare én eller to. Dette er vi helt avhengige av, skal vi få resultater og gjøre gode håndballkamper, sier Oldrup Jensen, før han ramser opp en rekke spillere i alle lagdeler som gjorde en god jobb.

LES OGSÅ: Stabæk-trener: - Har litt vondt av jentene

Må ta med seg dette

Denne sesongen har Stabæk ofte spilt godt i kamper mot gode lag, og slitt mer mot lagene rundt seg på tabellen.

Nå venter altså motstand hvor ekspertene på forhånd levner Stabæk større vinnermuligheter enn i kveldens kamp.

Oldrup Jensen håper laget kan bygge på denne kampen, og slippe seg løs i de forestående.

Men dette har vært utfordringen vår i år. Det er nettopp det, å slippe oss løs og spille som i dag, vi ikke har klart hver gang. Men, vi viser potensial i dag. Hvis vi kan fortsette å jobbe sammen som vi har gjort den siste tiden, samtidig som at vi fremover tør å slippe oss løs og gjøre ting som i dag, så har jeg god tro på at vi kan vinne håndballkamper utover våren.

–  Tør vi de samme tingene mot de som har likt nivå som oss, eller kanskje noe bedre, da er det ikke sikkert de er bedre enn oss likevel. Det er det det dreier seg om, sier Oldrup Jensen.

KAMPFAKTA

Kristiansand Vipers 30 (17)

Stabæk 28 (12)

Håndball, eliteserien kvinner

Stabæk: Regina Gulbrandsen, Ane Røneid Rustad, Mie Sophie Sando 1, Kari Anne Hansen, Jenny Handal Sneve, Janine Børkeeiet, Marthe Diskerud 1, Kristiane Stormoen 8, Thea Karlshaugen Pettersen, Caroline Ruud Helgesen, Vilde Tornes Finneide, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 4, Eline Jarlsrud Rikartsen 2, Josefine Intelhus 5, Henny Ella Reistad 7, Ragnhild Rise Kirkeby

Toppscorer Vipers: Kari Brattset, 7 mål

Utvisninger: Stabæk 1x2 min. Vipers 1x2 min.

Artikkeltags