Stabæk med stortap mot Larvik - syv poeng opp til kvalifiseringsplass

REDDET MYE - MEN TAPTE: Stabæks unge keeper Vilde Tornes Finneide redder en avslutning mot Larvik onsdag. Flere gode redninger til tross - Finneide og keeperkollega Regina Gulbrandsen måtte dog se 35 baller bak seg.

REDDET MYE - MEN TAPTE: Stabæks unge keeper Vilde Tornes Finneide redder en avslutning mot Larvik onsdag. Flere gode redninger til tross - Finneide og keeperkollega Regina Gulbrandsen måtte dog se 35 baller bak seg. Foto:

Gjestene fra Larvik ble flere hakk for sterke for Stabæk onsdag kveld - og nå er det syv poeng opp til kvalifiseringsplass for Stabæk.

DEL

STABÆK - LARVIK 17-35 (10-17)

Larvik scoret nemlig til slutt dobbelt så mange mål som Stabæk onsdag. Dermed fikk vi ingen reprise av cupsemifinalen i november, da Stabæk sensasjonelt slo nettopp Larvik - riktignok på bortebane.

Det ble i stedet et stortap for Stabæk - som slet spesielt mye etter pause mot Larvik.

Tapet gjør at Stabæk blir stående med fem poeng, nest sist på tabellen. Og det var nok dårlig nytt at Oppsal på plassen foran tok ett poeng mot serieleder Vipers i kveld. Stabæk har nå nemlig syv poeng opp til Oppsal på kvalifiseringsplass.

– I dag sliter vi med angrepsspillet vårt. Vi har jobbet mye med forsvaret i det siste, for å prøve å ha en basis der. Det lider angrepsspillet av. I dag lider vi fremover. Det vi bare er nødt til å jobbe videre mot, er å score mål på flere av sjansene vi spiller oss til, sier Stabæk-trener Pål Oldrup Jensen etter kampen.

Fem kamper gjenstår for Stabæk i årets sesong.

– Hvilke grep kan gjøres for å hindre nedrykk?

– Mot Fredrikstad er vi jo der. Det er små marginer, og vi er uheldige og udyktige helt på slutten. Så jeg tenker at vi må beholde humøret, og orke å jobbe hardt. Det har vi gjort hele sesongen, og det i motgang. Samtidig har vi hatt gode kamper. Jeg tror det viktige er at vi klarer å senke skuldrene. Så må vi få det til å lykkes både offensivt og defensivt, sier Oldrup Jensen.

LES OGSÅ: Vipers henter to talenter fra Stabæk: – Vanskelig å si nei

– Tøffere med kniven på strupen

Han får støtte fra Stabæks beste mot Larvik, Jenny Handal Sneve.

– Vi må nullstille gang på gang. Det føler jeg egentlig vi klarer, vi har vist i hver kamp at vi har noe der å gjøre, men det blir tøffere og tøffere hver gang når vi har kniven på strupen. Men jeg tror at vi kan ha det ganske morsomt i kampene som kommer nå. Det å senke skuldrene er nok absolutt viktig for oss nå, og kanskje noe vi, som er et ungt mannskap, ikke er så gode på. Vi går ikke inn i hver kamp med den rutinen, for den har vi ikke, smiler Sneve.

De neste kampene blir nemlig viktige for Stabæk. Neste runde er mot Sola, tre plasser foran Stabæk i skrivende stund, før Glassverket, helt sist, kommer på besøk i Nadderud Arena. Deretter blir det kamp mot Byåsen og Gjerpen borte, som ligger på plassene over Sola, før sesongen avsluttes hjemme mot Molde - som i dag er à poeng med Oppsal, som ligger på plassen foran Stabæk.

– Ja, nå kommer to kamper der det bør være mulig å ta poeng, sier Sneve.

– Og det må dere jo?

Ja, vi må det. Og vi håper jo at vi kan ta poeng! Det bor mye i dette laget her, som vi ikke får ut. Vi så det mot Vipers. Da fikk vi mye ut, og der tapte vi bare med to mål, sier Sneve.

LES OGSÅ: Stabæk tapte knepent mot Vipers: – Kan vi slippe oss løs som dette mot andre lag, kan vi vinne resten

To mål på 25 minutter

I onsdagens kamp ble det som nevnt voldsomt tøft for Stabæk, spesielt i den andre omgangen. Etter å ha ligget bak med syv til pause, scoret nemlig Stabæk kun to ganger i løpet av andre omgangs første 25 minutter. Til slutt ble det syv mål etter hvilen - mål fra Marthe Diskerud og Eline Jarlsrud Rikartsen samt tre fra Jenny Sneve i løpet av de siste fem minuttene pyntet noe på resultatet for Stabæk.

Samtidig scoret Larvik 18 ganger etter hvilen - på tross av at Stabæks 17 år gamle keeper Vilde Tornes Finneide gjorde flere gode redninger i denne perioden, og således spilte en god kamp for Stabæk. Hun får da også skryt fra Oldrup Jensen.

I dag ble det mye. Larvik er bare er bedre enn oss hele veien i dag, selv om vi gjør en del bra i første omgang. Noe av det som er gledelig er at jeg synes Vilde gjør en god kamp, sier Oldrup Jensen.

Men også Larviks keeper Gabriela Moreschi sto godt i mål. Stabæk kom til en del avslutninger - men den brasilianske keeperen stoppet altså bortimot alle som ikke gikk over eller utenfor.

– I dag ble det tøft, ja. Man håper jo på en reprise av semifinalen, men vi er ikke i nærheten i dag. Vi er ikke på nivået, uansett om det var Larvik eller andre. Når man har den semifinalen i minnet er det litt bittert at man ikke kommer opp på det nivået, oppsummerer Sneve.

LES OGSÅ: – Fikk vondt av jentene i dag

God periode før pause

Stabæk hadde også en tøff åpning på den første omgangen mot Larvik. Gjestene satte de tre første målene i kampen - og etter at Henny Ella Reistad reduserte etter snaue fem minutter, satte Vestfold-laget også de fire neste.

Stabæk var mer med etter dette, og begynte å spille godt offensivt, samtidig som at avslutningene - både langskudd og nærskudd - satt. Ca. 20 minutter ut i omgangen var stillingen 7-12, og fem minutter før pause sto det 10-15 i Nadderud Arena. Til pause var stillingen 10-17.

– Vi mister respekten litt da, og klarer å gjøre det vi har trent på, som er å få opp skytterne våre, som har et vanvittig bra skudd. Men vi bommer litt mye, meg inkludert. Da blir det tøft. Larvik har et bra lag, sier Sneve.

Men både hun og trener Oldrup Jensen er klare på at Stabæk absolutt ikke skal gi opp.

– Nei, nei. Vi skal ikke legge oss nedpå, men skal kjempe og sloss videre så lenge det er håp om poeng, smiler Oldrup Jensen.

KAMPFAKTA

Stabæk 17 (10)
Larvik 35 (17)
Eliteserien kvinner, håndball
Stabæk: 
Regina Gulbrandsen, Vilde Tornes Finneide - Ane Røneid Rustad 1, Mie Sophie Sando 1, Kari Anne Hansen, Jenny Handal Sneve 5, Marthe Diskerud 1, Kristiane Stormoen, Thea Karlshuagen Pettersen 1, Caroline Ruud Helgesen, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens, Eline Jarlsrud Rikartsen 1, Josefine Intelhus 3, Henny Ella Reistad 4, Ragnhild Rise Kirkeby. 
Toppscorer Larvik: Kristine Breistøl, Maria Hjertner og Emilie Christensen, alle 6 mål. 
Utvisninger: 4 x 2 min., Stabæk, 4 x 2 min. Larvik.
Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad

Artikkeltags