– Vi har en del spillere i stallen vår, som Birger Melling, Luc Kassi, Ernest Asante, Nicolai Næss og Mande Sayouba – fire-seks spillere som vi vet at klubber har fulgt tett. Hvem som er hetest er vanskelig å si, sier sportslig leder Inge André Olsen.

Han bekrefter at Stabæk i forrige uke avslo et bud på midtstopper Nicolai Næss fra nederlandske Heerenveen.

– Budet var såpass lavt at vi ikke brukte lang tid på å avslå det, kommenterer Olsen som tidligere har solgt Morten Thorsby nettopp til Heerenveen.

Vil utvikle egne spillere

Olsen har ingen formening om nederlenderne forbereder et nytt og bedre tilbud.

– Om jeg forventer at han forsvinner i vinter er vanskelig å svare på. Det er ren, skjær tipping. Vi er en klubb som ønsker å utvikle spillere. Samtidig skal det ligge penger igjen i Stabæk som gjør at det er fornuftig å slippe spillere. Kommer vi dit, får Nicolai lov til å sjekke personlige betingelser – og så er vi klare til å finne en løsning.

Jobber med fire-fem

Samtidig jobber Stabæk med å hente spillere.

De har hatt flere på prøvespill, men ingen av dem har fått tilbud om kontrakt.

– Vi jobber med fire-fem-spillere. Så vet vi at vi ikke lykkes med alle de. Vi har et par norske på blokka og et par utlendinger. Vi håper å få med en til to spillere til Malta, røper Inge André Olsen.

Stabæk drar til middelhavsøya i perioden 27. januar-6. februar, der de skal spille treningskamper mot russiske Terek Groznyj og polske Legia Warszawa. Dette blir ikke Stabæks eneste besøk til varmen i vinter. I slutten av februar venter en treningsleir til Marbella, med tilhørende treningskamper. Stabæk dropper den tradisjonelle turen til La Manga.

– Vi prøver å gjøre det annerledes, og vil gi spillerne noen nye opplevelser. Vi var godt fornøyd med fjorårets tur til Portland i USA, og det håper vi på også i år, sier Olsen til klubbens hjemmeside.