– Vi har snakket sammen. Det er helt naturlig. Men det er ikke mer her enn at vi har snakket med ham. Det er mye som spiller inn, blant annet noe betting-greier, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

John Arne Riise har 110 A-landskamper for Norge og blant annet vunnet Champions League med Liverpool. 35-åringen er i øyeblikket uten klubb og har signalisert at han kunne tenke seg å spille i Norge. Samtidig er han ambassadør for spillselskapet Betsson. Norges Fotballforbund, som samarbeider med Norsk Tipping, mener at om Riise skal spille fotball i Norge og fortsatt være ambassadør for Betsson, får han ikke lov å spille i eliteserien, 1. divisjon eller 2. divisjon.

– Det må vi i så fall se på. Stabæk skal ikke velte det der, sier Olsen som derfor understreker at det er ikke sånn at Stabæk står klare til å hoppe inn i en avtale.

– Det er alltid fint å gjøre research. Vi har ikke tatt stilling til om vi vil prøve å gi ham et tilbud.

Franck Boli er tilbake i Norge – trener med eliteserieklubb

– Noen ganger får jeg lyst til å knuse telefonen

Spilte sammen for Norge

Stabæk-lederen kjenner Riise fra han selv var aktiv. De to spilte sammen på det norske U21-landslaget.

– John Arne er en fin fyr og en god spiller. Og jeg synes vi måtte sjekke dette – det er vi forpliktet til. Det er spennende med et så stort navn. Han har spilt toppfotball i hele karrieren. Det er ikke dermed sagt at dette er mulig å løse. Vi må gjøre et forsøkt, kommenterer Olsen som sier at det er «en pakke som må på plass» om det skal bli aktuelt med Riise i Stabæk.

– Vi har ikke mest ressurser og skal dette bli noe så er vi avhengige av en løsning som andre må være med på.

– Hvilke signaler har du fått fra Riise?

– Hvordan han tenker vet ikke jeg. Det er ikke gitt at dette er mulig å få til.

Stabæk har spilt fire timer fotball uten scoring på Malta

Ingebrigt: - Må si opp avtalen med Betsson

Ingebrigt Steen Jensen er styremedlem i Stabæk Fotball og en uttalt tilhenger av det statlige spillselskapet Norsk Tipping.

Han har ikke noe imot at Stabæk snakker med John Arne Riise. Men én ting må avklares om han skal spille for klubben:

- Skal han spille for Stabæk, eller noen norske toppklubber, er det én klar forutsetning: Han må si opp avtalen med spillselskapet Betsson. Gjør han ikke det, kan han ikke spille for Stabæk eller noen andre eliteserieklubber, sier Steen Jensen.

John Arne Riise er ambassadør for spillselskapet Betsson, og i henhold til avtalen Norges Fotballforbund (NFF) har med Norsk Tipping, så kan ikke de som er ansatt eller har verv  i NFF, Norsk Toppfotball, klubbene i eliteserien, 1. divisjon, 2. divisjon, eliteserien kvinner og 1. divisjon kvinner ha avtaler med utenlandske spillselskaper.

- Berikelse for Stabæk

- John Arne Riise er en kjempemorsom og sprudlende fyr, og en fantastisk god fotballspiller. Han har en bedre fotball-CV enn kanskje noen andre norske fotballspillere. Det er vel bare John Carew som er på høyden med ham, sier Steen Jensen.

- Han har også flere landskamper enn noen andre norske fotballspillere. Jeg tror han ville være en berikelse for Stabæk om det virkelig skulle bli aktuelt, sier Ingebrigt Steen Jensen.