Det har lenge vært interesse rundt fjorårets toppscorer. Franck Boli har ikke spilt de tre siste treningskampene for Stabæk og var heller ikke å se i onsdagens kamp mot Strømmen.

Les også: Stabæks målscorer er bare gjest

– Vi ønsker å passe litt på Boli. Vi har mottatt bud og kommer til å gå inn i en prosess hvor det skal forhandles om en overgang. Da tar vi ingen sjanser med ham, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, og fortsetter:

– Så regner vi med at resultatet blir at han gjør en overgang i dette vinduet. Man vet aldri, tiden vil vise, men vi er i en prosess og har mottatt et bud som er på et nivå hvor vi synes det er interessant å forhandle.

Les også: Lei av at talentene forsvinner

Stabæk-sjefen legger ikke skjul på at både klubben og Boli er positive til en overgang. Boli vil i så fall være den første spilleren fra akademiet som Stabæk samarbeider med i Elfenbenskysten, som tar steget fra Stabæk og videre ut i verden.

– Boli er ekte Stabæk-gutt, han har vært her lenge. Det er hyggelig for hele prosjektet om vi skulle lykkes med å selge ham. Vi har utviklet disse spillerne sammen med dem som jobber i akademiet i Abidjan. Boli har selvfølgelig lyst til å komme seg videre hvis det dukker opp noe. Nå har det dukket opp noe, og da håper vi å komme i mål med det, både for Stabæk og Boli.

Stabæk-trener Bob Bradley har tidligere uttalt at en ny spiss er førsteprioritet. Nå ser det altså ut til at jakten bør intensiveres.

Les også: Stabæk banket Barcelona i Spania 

Trenger 40–50 mål

– Vi forstår at vi må forsterke laget hvis Boli forsvinner. Da blir det et ekstra behov. Det er jeg trygg på at vi skal klare å fylle.

Tidligere i uken skrev Emil Ekblom under en treårsavtale. Både Bradley og Olsen er klare på at de ikke forventer at unggutten er den som skal dra scoringslasset.

– Vi trenger å styrke oss offensivt. For å overleve i eliteserien trenger vi 40–50 mål. Boli gjorde 13 i fjor, Brustad gjorde ni, så det var halvparten av målene. Nå har begge forsvunnet. Emil er ung og vil få sine muligheter, men det er for mye å si at det er han som skal bære dette lasset alene, sier Inge André Olsen.

Onsdag vant Stabæk mot Strømmen. Gjestespiller Anthony «A.J» Soares brukte bare et par minutter på å stange Stabæk i ledelsen. Giorgi Gorozia la på til 2–0 og Luc Kassi økte til 3–0. Strømmen reduserte to ganger etter det.

Les også: Vålerenga snappet Sander (16) foran nesen på Stabæk