Landslaget følger Diomande tett, men velger han Norge eller Elfenbenskysten?

MODEN FOR STØRRE OPPGAVER: Stabæk-spilleren Adama Diomande har scoret syv mål i den norske eliteserien i år. Nå har også landslagsledelsen merket seg 25-åringens målteft.

MODEN FOR STØRRE OPPGAVER: Stabæk-spilleren Adama Diomande har scoret syv mål i den norske eliteserien i år. Nå har også landslagsledelsen merket seg 25-åringens målteft. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Adama Diomande (25) dunker inn mål for Stabæk. Nå kan han snart gjøre det på det norske A-landslaget også, dersom han vil.

DEL

Stabæks nye superspiss har så langt scoret syv seriemål for laget som har overrasket hele Fotball-Norge denne sesongen. Senest mot Molde 16. mai nettet han to ganger. I kampen før det, mot Sandefjord, sørget han for hat trick.

Det er noe den norske landslagsledelsen har merket seg.

– Jeg så ham i aksjon senest i kampen mot Molde 16. mai. Og man kan se at han er en god spiller, for å si det veldig generelt. To mål og én i treverket er sterkt, sier A-landslagets assistenttrener, Jarl Torske, til Budstikka.

Imponert

– Jeg er imponert over den jobben han gjør. Han scorer jevnt og trutt, og det er veldig interessant å se den angrepsrekken til Stabæk. Den er kreativ, med veldig stor fart og et godt trykk i boksen. Spesielt det trykket i boksen er det jo Adama Diomande som står for, mener den norske landslagsassistenten Jarl Torske.

LES OGSÅ:

Nå avslører han at Stabæk-spilleren er en spiller de følger tett, og som kan være aktuell til landskampene mot Sverige (8. juni, privatlandskamp) og Aserbajdsjan (12. juni, EM-kvalifisering).

– Adama Diomande er en spiller vi har registrert med interesse, for å si det slik. Og vi er nysgjerrig på gode spisser. Mot Molde hadde han flere flotte prestasjoner, sier Jarl Torske.

Han røper også at Rosenborg-duoen Pål André Helland og Alexander Søderlund er spillere som landslagsledelsen følger tett.

Landslagstroppen blir presentert 28. mai.

Kan velge

Adama Diomande sier at han ikke ofrer landslaget så mange tanker.

– Jeg har ikke tenkt på det i det hele tatt. Jeg må bare prestere for Stabæk, så kommer alt annet som en bonus, sier han.

25-åringen røper også at det ikke er 100 prosent sikkert at han kommer til å si ja til Norge hvis tilbudet om å spille med flagget på brystet kommer.

For selv om Diomande er født i Norge, er begge foreldrene fra Elfenbenskysten.

LES MER: Stabæk med sin fjerde strake seier da Mjøndalen ble slått

– Jeg har to nasjonaliteter, så jeg kan velge. Jeg kan også spille for Elfenbenskysten. Jeg er positiv til begge deler, smiler Diomande som understreker at han ikke har hørt noe fra foreldrenes hjemland.

– Hva kommer du til å svare hvis du får en telefon fra den norske landslagsledelsen?

– Det har jeg ikke tenkt på, smiler Diomande.

Artikkeltags