– Jeg er veldig glad og lettet over å ha signert, sier Herman Geelmuyden, mens han skuer utover anlegget på Nadderud.

For snaue tre uker siden skrev nemlig 15-åringen fra Krokvolden på Stabekk under på en A-lagskontrakt med Stabæk – klubben han har vokst opp i, og som han både har spilt i og vært supporter av hele livet.

– Å signere for den lokale klubben er jo det beste som kan skje, sier Geelmuyden.

– Det er spillerne på dette laget jeg har sett opp til hele tiden, helt siden jeg så min første kamp på Nadderud. Jeg har fulgt Stabæk hele livet, smiler han videre.

For tiden trener han fortsatt en del med Stabæks G16-lag, men han har vært med på flere treninger med spillerne han tidligere har  sett opp til.

LES OGSÅ: Er dette Stabæks nye juvel?

Utenlandsopphold

Geelmuyden føler at han tar nivået når han trener med Stabæks ypperste spillere.

– Jeg har vært med på noen A-lagstreninger. Ferdighetsmessig henger jeg ganske bra med. Jeg sliter litt mer med tempoet og fysikken, men føler det kommer seg mer og mer, sier 15-åringen.

Han spiller spiss eller kant, og beskriver seg selv som en rask og målfarlig spillertype.

Og talentet bør være udiskutabelt. I april debuterte Geelmuyden for Norges G15-landslag, og han er kaptein på Stabæks meget suksessfulle G16-lag.

I fjor ble han invitert til treningsopphold hos den nederlandske storklubben PSV Eindhoven. De ble såpass imponerte at de inviterte NTG-U-eleven tilbake denne  våren.

En lærerik erfaring for det unge spisstalentet.

– Der spiller man med noen på egen alder, hvor nivået kanskje er hakket høyere enn her. Jeg lærte veldig mye der. De spiller med høyt tempo, og er en profesjonell gruppe, sier Geelmuyden.

Om en ukes tid tar han turen til Liverpool, for å trene med akademiet der.

– Det har vært avtalt en stund. Det er kun for å lære, sier stortalentet, som også er full av lovord om Stabæks eget akademi.

– Det er veldig bra. Vi har profesjonelle trenere helt fra seks-syvårsalderen og kan trene med dem etter skolen, smiler han.

LES OGSÅ: Fredag åpner overgangsvinduet: Stabæks toppscorer har ikke hørt noe

Kan bli en av tidenes yngste

På tross av utenlandske beilere har Geelmuyden altså valgt å signere med Stabæk.

– I Stabæk er det mer trygge omgivelser. Jeg trives her, og så er det jo fint at jeg nå signerer for et A-lag i stedet for et akademi, sier supertalentet.

Nå har han et håp om å også få være med å bidra. Gjerne i løpet av høstsesongen.

– Jeg håper jo det. Trener jeg bra, kommer det etter hvert, sier Geelmuyden.

Får han muligheten i høst, vil han bli en av de yngste spillere som har fått sjansen i eliteserien. I dag er Geelmuyden 15 år og 187 dager. Til sammenligning var tidenes yngste, Martin Ødegaard, 15 år og 117 dager da han debuterte for Strømsgodset i 2014.

– Det er et mål å være blant de yngste som har spilt i eliteserien. Det er jo kult, men ikke noe jeg forventer. Det spørs jo hvordan jeg spiller og presterer på treninger, sier Herman Geelmuyden.

Ordinas: – Et av de største talentene i Norge

Herman Geelmuyden var blant de første spillerne Stabæk-trener Toni Ordinas møtte da han kom til Norge. Treneren er svært fornøyd med hvordan 15-åringen har utviklet seg siden Ordinas var trener på akademiet til Stabæk.

– Han er sannsynligvis et av de største talentene i Norge nå. Han er en prototyp av en midtbanespiller i Stabæk. Han er god med ballen, god til å finne rom og har en offensiv mentalitet. Vi håper og tror Herman har fysikk og eksplosivitet til å gjøre seg bemerket både her i Norge og Europa, sier Ordinas.

Geelmuyden skal etter planen trene jevnlig med A-laget, men skal ifølge Ordinas først og fremst få lov til å få orden på en skade han har pådratt seg i armen.

– Vi er ganske sikre på at akademiet kan produsere denne typen midtbanespillere hvert år. Et annet eksempel her er Emil Bohinen. Nå gjelder det bare å finne det rette tidspunktet for dem i eliteserien, forklarer Stabæk-treneren.