MARBELLA/BILLINGSTAD: I 2013 var Shadrach Eghan en del av svenske IFK Klagshamn, på nivå fire i svensk fotball.

Ghaneseren hadde reist til Sverige i håp om å få et gjennombrudd i fotballen, og etter et vellykket prøvespill i den nederlandske storklubben Twente, ble han hentet til Nederland på en fireårskontrakt.

– De var aldri i tvil, og ville signere meg dagen jeg fylte 18 år, har Eghan uttalt til britiske BBC, som omtalte overgangen som en eventyrhistorie.

I Twente ble han trent av den nederlandske spisslegenden Patrick Kluivert.

Til Stabæk

Når den offensive midtbanespilleren nå kommer til Stabæk, er det ikke uten dramatikk. Det nederlandske fotballforbundet ønsket ikke å forlenge arbeidstillatelsen til spilleren, som løper ut denne måneden. Ifølge flere ghanesiske fotballmedier, deriblant modernghana.com, skal forbundet være misfornøyd med omstendighetene rundt overgangen fra svensk fotball i 2013.

Nå venter spill i den norske eliteserien, og Egham kommer til å gå rett inn på laget når Stabæk møter russiske Rostov i Marbella tirsdag.

– Jeg skal spille og gleder meg veldig, sier spilleren fra Ghana.

Shadrach Kwesi Eghan

Fullt navn: Shadrach Kwesi Eghan

Født: 18. september 1994 i Akosombo, Ghana

Høyde: 1,65

Posisjon: Midtbanespiller

Tidligere klubber: FC Twente, IFK Klagshamn.

De to klubbene er enige om en utlånsavtale, men spillerens personlige kontrakt blir først skrevet mandag kveld. Kontrakten strekker seg til 1. august.

– Jeg er veldig glad for å være her. Stabæk er et veldig godt lag og god klubb. Folkene her er bra, det gir meg en god følelse og er veldig fornøyd med å være her, sier spilleren som sier han ikke behøver lang tid på å omstille seg til hvordan Stabæk ønsker å spille fotball.

– Fotball er et verdensspråk – man kan lett lese spillet og justere seg til det. Det er det jeg skal gjøre. Jeg er godt trent, har spilt noen kamper med reservelaget til Twente og spilte 90 minutter i hver kamp

Eghan beskriver seg selv som en offensiv midtbanespiller som liker å spille i 10’er-rollen, men kan også spille spiss. Stabæk-trener Billy McKinlay er spent på å se hva den nye spilleren kan tilføre.

– Han kommer til å tilføre oss noe enten i 10’er-rollen (offensiv midtbane) eller som spiss. Teknisk er han veldig god og jeg er sikker på at han kommer til å gå godt inn i gruppen, sier skotten.        

Tester canadier

Stabæk skal på Marbella teste ut canadieren Derek Cornelius. 18-åringen spilte for Terek Grosnyj da Stabæk møtte dem på Malta for kort tid siden.

Nå skal Cornelius trene med Stabæk. 

- Jeg vet ikke så mye om ham. Han spilte mot oss da vi var på Malta. Nå får vi mulighet til å se på ham og skal ta en kikk i løpet av de neste ukene, kommenterer Billy McKinlay.