Mener motstanderne er mer klar over Stabæks styrker

KLARE FOR BRANN: Toni Ordinas håper spillerne er påskrudd fra start mot Brann mandag.

KLARE FOR BRANN: Toni Ordinas håper spillerne er påskrudd fra start mot Brann mandag. Foto:

Av

Etter en god sesongstart har Stabæk nå kun en ligaseier på de siste syv seriekampene. Trener Toni Ordinas opplever at motstanderne er mer klar over Stabæks styrker nå enn før sesongen, men han maner spillerne til å trøkke til mot Brann - ved hjelp av en historie.

DEL

– Ja, jeg tror absolutt at motstanderne nå er mer klar over våre styrker og svakheter. Rett før sesongstart sa jo noen at Stabæk ikke har noen spiss. Så scoret Ohi en masse mål, og motstanderne spurte seg: «Hva har skjedd her?», sier Ordinas kort tid etter å ha ledet Stabæk-laget på deres siste trening før morgendagens kamp mot Brann.

– Nå er motstanderne mer obs. Dette tvinger oss til å tilpasse oss, og noen ganger kan det ta litt tid. Vi er veldig gode spillende når vi har rom, men det kreves mer kvalitet når vi ikke har det, fortsetter Stabæk-treneren.

LES OGSÅ: Dødballene senket Stabæk mot Lillestrøm: – Mangel på konsentrasjon

Mental hvil

I morgen venter Brann i Bergen for Stabæk, og på grunn av landskamper er dette den første tellende Stabæk-kampen på over to uker. Ordinas tror Stabæk-spillerne som spilte for sine respektive landslag har hatt god nytte av landslagspausen.

– Det tror jeg, og rapportene vi har fått fra de forskjellige landslagene har vært veldig bra. Men det vanskelige med dette er at vi er de vi er, og vi har de spillerne vi har. Treningene mens landslagsspillerne har vært borte har vært mer som futsaltreninger, på grunn av få spillere, sier Ordinas.

– Men vi må innrømme at da vi spilte mot Lillestrøm, noen dager etter ekstraomganger mot Notodden i cupen, så var batteriet flatt. Det var veldig tydelig de siste 20 minuttene av Lillestrøm-kampen. Så for det mentale, så har det nok vært godt med en pause, fortsetter han.

LES OGSÅ: Stabæks Ohi: - Jeg blåser i alt med økonomi

– Du tenker som en taper

Selv var Ordinas som vanlig energisk når han ga forklaringer underveis i spilløvelsene på dagens Stabæk-trening. Nå håper han spillerne er påskrudd fra start mot Brann, og han bruker en historie for å eksemplifisere tankegangen han ønsker.

– Jeg sa det til spillerne i sted: «Jeg møtte en mann på Kiwi i går», begynner Ordinas.

– Han spurte meg hvem vi møter i neste kamp, og jeg svarte Brann. «Huff, det er en vanskelig kamp», sa han da. Jeg svarte: «Du tenker som en taper». Da sa han med en gang at det ikke var meningen, humrer Stabæks spanske trener.

– Poenget er at jeg tror innstillingen, og hvordan vi starter kampen, vil være veldig viktig. Jeg håper vi kan gi Brann trøbbel, på samme måte som vi ga Strømsgodset og Vålerenga det. Har vi mentaliteten er vi med i kampen, spår Ordinas.

Kampen starter klokken 19.00 i morgen. Med seier kan Stabæk potensielt klatre opp til fjerdeplass.

LES OGSÅ: Suksesstrener Bob Bradley (59) stadig på jobbjakt: – Vil trene videre

Artikkeltags