– Hvis jeg hadde vært misfornøyd med poengfangsten, hadde jeg vært gal

KAN IKKE VÆRE MISFORNØYD: Toni Ordinas er fornøyd med Stabæks poengfangst på de første 17 kampene.

KAN IKKE VÆRE MISFORNØYD: Toni Ordinas er fornøyd med Stabæks poengfangst på de første 17 kampene. Foto:

Av

Etter gårsdagens uavgjort mot Lillestrøm har Stabæk sikret 25 poeng på 17 kamper. Det er man fornøyd med i Stabæk-leiren.

DEL

Poengfangsten gjør at Stabæk, i skrivende stund, er ti poeng bak serieleder Rosenborg, og åtte poeng foran Kristiansund, som ligger på kvalifiseringsplass. Sistnevnte lag møter Vålerenga hjemme mandag.

Stabæk-trener Toni Ordinas mener han ikke kan være misfornøyd med antallet poeng Stabæk har sanket så langt.

– La oss gå tilbake omtrent ett år, til kampen på Åråsen i 2016. Etter seieren der i fjor hadde vi 13 poeng. Nå, etter å ha spilt uavgjort der, har vi 25 poeng. Hvis jeg ikke hadde vært fornøyd med det, hadde jeg vært gal, ler Ordinas.

Han får støtte fra Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

– Etter fjorårssesongen, da seiersrusen hadde lagt seg etter playoffen, tror jeg nok vi hadde takket ja til 25 poeng frem til ferien, og en trygg plass på tabellen, sier Olsen.

– Men vi ser også at vi har hatt muligheter i flere kamper til å ta flere poeng enn det vi har gjort. Så vi ser oppover på tabellen, og ser at vi har muligheter til å gjøre det enda bedre i det som blir en spennende høstsesong, fortsetter Stabæks sportslige leder.

LES OGSÅ: Ordinas både misfornøyd og positiv etter Stabæks poengtap mot Lillestrøm

– Har funnet igjen flyten

Toni Ordinas er klar på at juni ikke var god nok for Stabæk, men opplever at spillerne nå har funnet igjen tryggheten på banen.

– Når vi ser tilbake til tiden der vi tapte og tapte, og slapp inn fire mål, fem mål og fire mål, så husker jeg dere spurte meg: «Toni, hva skjer?» Vel, det som skjedde var at laget tapte og slapp inn mye mål, og da tok vi ubevisst et steg tilbake, fordi man ble usikre, sier Ordnias.

– Samtidig hadde vi spillere med litt fysiske problemer og skader, som for eksempel Ba. Det har vært veldig viktig å klare og endre dette, fortsetter Stabæk-treneren.

– Det er lag som ikke finner flyten. Vi har funnet den igjen. Selv om vi ikke vant over Lillestrøm i går, synes jeg at vi kjemper bra, sier spanjolen.

LES OGSÅ: Stabæk mistet seieren: – Burde håndtert det bedre

– Forhåpentligvis ferdig med dårlig periode

Stabæk-lederne får støtte av klubbens og eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo. Han oppsummerer første del av sesongen slik:

– Vi har hatt en bra start, dårlig midtperiode og grei slutt på denne vårsesongen. Forhåpentligvis får vi ikke flere dårlige perioder.

Omoijuanfo støtter seg til et utsagn fra treneren til et konkurrerende lag.

– Jeg så Brann-treneren Lars Arne Nilsen sa at man har ca. fem dårlige kamper i løpet av en sesong. Forhåpentligvis er vi ferdige med disse fem dårlige kampene, og kan kjøre på fremover nå. Så får vi se hvor vi ender til slutt, ler Omoijuanfo.

LES OGSÅ: Stabæk-helten vil ha forbud mot medaljesnakk

Klare for ferie

Kampen mot Lillestrøm var aden siste før en liten ferie. Neste offisielle Stabæk-kamp er 6. august, når de Blaa tar imot Sandefjord på Nadderud. Stabæk-trener Ordinas håper spillerne får en god ferie, og kommer tilbake til fotballen fulle av energi.

Ohi Omoijuanfo lover at så skal skje. Han bekrefter at det er en langt bedre følelse med ferie etter syv poeng på tre kamper, enn om den hadde vært i slutten av juni, da Stabæk hadde tatt ett poeng på de siste fem kampene.

– Absolutt. Men det hadde vært enda deiligere med ferie om vi hadde tatt tre poeng mot Lillestrøm, det skal jeg innrømme, smiler Omoijuanfo.

Her kan du lese flere Stabæk-nyheter

Artikkeltags