Fredag åpner overgangsvinduet: Stabæks toppscorer har ikke hørt noe

SCORET IGJEN: Ohi Omoijuanfo scoret sitt tolvte seriemål da han satte inn 2–0 mot Lillestrøm. Spissen har vært nevnt som et hett objekt på overgangsmarkedet, men hevder å ikke ha hørt om interesse fra andre klubber.

SCORET IGJEN: Ohi Omoijuanfo scoret sitt tolvte seriemål da han satte inn 2–0 mot Lillestrøm. Spissen har vært nevnt som et hett objekt på overgangsmarkedet, men hevder å ikke ha hørt om interesse fra andre klubber. Foto:

Av

Han scoret igjen mot Lillestrøm, og er fortsatt toppscorer i eliteserien. Men Ohi Omoijuanfo (23) vet ikke om han er ønsket av større klubber.

DEL

– Jeg har ikke hørt noen ting, om jeg skal være helt ærlig. Om det skjer noe, får jeg forhåpentligvis vite det etter hvert, smiler Omoijuanfo etter 2–2 mot Lillestrøm på Åråsen.

Spissen har hatt en god sesong for Stabæk i år, og mot Lillestrøm scoret han sitt tolvte seriemål denne sesongen. Det er to flere enn nummer to på toppscorerlisten, Moldes Björn Bergmann Sigurdarson.

Derfor spekuleres det i om Omoijuanfo vil være en av de heteste overgangsobjektene i vinduet som åpner 21. juli.

– Jeg tror ikke Stabæk har fått noen bud heller. Akkurat nå må jeg bare fokusere på å gjøre det best mulig, og så kommer det når det kommer, sier Omoijuanfo.

– Jeg lar agenten min og Stabæk jobbe med det, og så får vi se om det blir noe etter hvert, sier 23-åringen som fikk sin landslagsdebut tidligere i år.

LES OGSÅ: – Hvis jeg hadde vært misfornøyd med poengfangsten, hadde jeg vært gal

Ser på forsterkninger

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen påpeker at det er klubber med interesse for noen av Stabæk-spillerne.

– Men det er ikke noe konkret som foreligger akkurat nå, sier han.

– Vi jobber med å se på potensielle forsterkninger, og har gjort det over lengre tid. Vi får se hva de neste dagene og ukene bringer, fortsetter han.

Vinduet er åpent frem til midten av august.

– Men det er klart det er hensiktsmessig å ha de som skal være med i høstsesongen klare når vi starter opp igjen med trening 26. juli. Vi jobber på, og har ålreit kontroll på spillere vi ønsker inn, forklarer Olsen.

LES OGSÅ: Stabæk mistet seieren: – Burde håndtert det bedre

Vurderer akademispillere

Kampen mot Lillestrøm lørdag ble en tøff og nervepirrende batalje.

Stabæk ledet 2–0 til det gjensto ni minutter, men Lillestrøm scoret to mål i sluttminuttene, og hindret Stabæk i å ta sin tredje strake seier før sommeren.

Stabæk-trener Toni Ordinas var skuffet over at laget slapp inn to mål i sluttminuttene mot Lillestrøm, men er fornøyd med at spillerne hans kjempet godt i store deler av kampen.

Spanjolen forstår dersom større klubber melder sin interesse for Stabæk-spillere den nærmeste måneden

– Overganger er Inge Andrés ansvar. Men jeg forstår at noen av spillerne våre kan være interessante for andre klubber, sier Ordinas.

– Hvis det blir noen salg for vår del, vil min første prioritet – som alltid – være å ta en kikk på akademiet. Vi har spillere som er klare til å ta det neste steget. Men jeg forstår selvsagt at hvis vi vil være konkurransedyktige i et kort tidsperspektiv også, må vi nok hente spillere om vi mister noen, sier Toni Ordinas.

LES OGSÅ: Inge André Olsen: – Har ikke sagt opp jobben i Stabæk

– Ungt lag

Akademi eller kjøp, Stabæk har allerede et ungt lag. Toppscorer Ohi Omoijuanfo tror dette bare vil bli bedre.

– Vi har hatt en positiv periode nå. Vi har selvfølgelig fortsatt mye å lære, men vi er et ungt lag, som fortsatt er under utvikling. En fin ferie nå, så kommer alle tilbake med full gass, smiler han.

Artikkeltags